Η πρώτη έξοδος του παιδιού μου με τους φίλους του. Τι πρέπει να προσέξω

Κάποια στιγμή το παιδί μας θα μας ανακοινώσει ότι θέλει να βγει έξω μόνο του με τους φίλους του. Αμέσως δεκάδες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας.

Η πρώτη έξοδος του παιδιού μου με τους φίλους του. Τι πρέπει να προσέξω

«Μήπως κάποιος από την παρέα του μπορεί να τον μπλέξει σε περίεργες καταστάσεις»; «Μήπως ανεβεί σε μηχανάκι»; «Αν τα άλλα παιδιά βρίζουν και έχουν κακή συμπεριφορά, θα την αποκτήσει και το δικό μου»;

Αυτά είναι τα πιο συχνά ερωτήματα που έχουμε όταν το παιδί μας αποφασίσει να βγει μόνο του με τις παρέες του. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς και μας έδωσαν τις δικές τους συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε.

• Καλό είναι να θέσετε από την αρχή ένα όριο στις εξόδους του παιδιού.
• Στις πρώτες εξόδους του θα πρέπει να υπάρχει μία επίβλεψη διακριτική. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα πρέπει να γίνει αυτό κρυφά, αλλά κατόπιν συνεννόησης μαζί του.
• Πρέπει να έχει ένα κινητό μαζί του, ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι να μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας. Αν δεν έχει κινητό, καλό θα είναι να γνωρίζετε τους αριθμούς κινητών των φίλων του.
• Αν το παιδί σας θέλει να πάει σε ένα πάρτι ή σε ένα κλαμπ, καλό θα είναι να το επιβλέψετε. Αν έχει μεγαλύτερο αδελφό ή αδελφή θα ήταν προτιμότερο να πάει μαζί του. Αν δεν υπάρχει, διασφαλίστε την επίβλεψη από άλλον γονέα.
• Πρέπει να θυμάστε πάντα ότι τα παιδιά ηλικίας 12-15 είναι πιο επιρρεπή . Είναι αυτά τα χρόνια που μπορεί να αποκτήσουν κακές συνήθειες.
• Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε όλους τους φίλους των παιδιών σας. Μάλιστα το ιδανικό είναι να τους καλέσετε σπίτι για να τους δείτε από κοντά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved