Η πρώτη γαστρεκτομή σε 2χρονο αγοράκι που κινδύνευε να πεθάνει από το πάχος του!

Παχύσαρκο είχε γεννηθεί ένα αγοράκι από τη Σαουδική Αραβία το οποίο όσο μεγάλωνε άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω του βάρους του.

Η πρώτη γαστρεκτομή σε 2χρονο αγοράκι που κινδύνευε να πεθάνει από το πάχος του!

Παρ' όλο που ο μικρός, πριν υποβληθεί σε εγχείρηση, είχε ακολουθήσει δίαιτες προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας, τελικά δεν ήρθε κανένα αποτέλεσμα και έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν την πρώτη γαστρεκτομή σε τόσο μικρό παιδί.

Στο χειρουργείο του έκοψαν το στομάχι και έτσι το παιδί νιώθει κορεσμό χωρίς να τρώει πολύ.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη θεαματικά ενώ ο μικρός έχει ήδη απαλλαγεί από τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε...

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το παιδί με την υγεία του πριν κάνει την εγχείρηση, ήταν κυρίως άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου, κάτι που έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τις λειτουργίες του εγκεφάλου ενώ συνήθιζε να έχει έντονους πόνους στα πόδια του.

Ο καθηγητής Πολ Ζίμετ του Ινστιτούτου Μπάκερ για θέματα καρδιάς και διαβήτη, μιλώντας για την συγκεκριμένη περίπτωση, είπε πως πρόκειται για μία σοκαριστική και ασυνήθιστη ιατρική υπόθεση που έχει να αντιμετωπίσει και πως ο ίδιος και η ομάδα του κινούνται σε άγνωστα νερά καθώς δεν γνωρίζει κανείς τις επιπτώσεις που θα έχει αργότερα στην υγεία του παιδιού μια τόσο βαριά εγχείρηση. «Πολύ πιθανόν, αν δεν προσέξουμε, το παιδί να αποκτήσει έλλειψη σε πολλές βιταμίνες» τόνισε ο καθηγητής.

Ο γιατρός δεν απέκλεισε στο μέλλον μία νέα εγχείρηση για το μόλις δύο χρονών αγοράκι ενώ τόνισε πως θα πρέπει από εδώ και στο εξής να τρώει συγκεκριμένα γεύμα και να βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved