Η Γερμανία η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα αναγνωρίζει μωρά «απροσδιόριστου» φύλου!

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο τα μωρά που θα γεννιούνται στη Γερμανία χωρίς ξεκάθαρο φύλο, μπορούν να χαρακτηρίζονται ως «απροσδιορίστου» φύλου όταν θα εγγράφονται στο ληξιαρχείο.

Η Γερμανία η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα αναγνωρίζει μωρά «απροσδιόριστου» φύλου!

Η Γερμανία μάλιστα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα προστεθεί στα άλλα έθνη τα οποία αναγνωρίζουν το τρίτο φύλο, δηλαδή το «απροσδιόριστο» φύλο που θα εγγράφεται στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των μωρών.

Πρόκειται για απόφαση που αναγνωρίζει το ανθρώπινο δικαίωμα του καθενός να επιλέγει το φύλο του, κάτι που θα γίνεται σε νομοθετικό πλαίσιο πλέον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι τρανσέξουαλ –δηλαδή άτομα που γεννιούνται ένα φύλο αλλά νιώθουν ότι είναι το αντίθετο- έχουν αναγνωριστεί στη Γερμανία επίσημα, τα ερμαφρόδιτα άτομα –δηλαδή εκείνα που έχουν και γυναικεία και αντρικά γεννητικά όργανα- αναγκάζονται να καταγραφούν «άρρεν» ή «θήλυ» κατά τη γέννησή τους, κάτι που τα στιγματίζει για πάντα.

Άτομα που θα έχουν «τρίτο φύλο» ή «απροσδιόριστο φύλο» στη ληξιαρχική πράξη γέννησής τους, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή στη ζωή τους να αποφασίσουν αν θέλουν να αναφέρονται ως άντρες ή γυναίκες. Επίσης μπορούν να διατηρήσουν το τρίτο φύλο στο οποίο ανήκουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved