«Ερχονται» τα υγιή μωρά από τρεις βιολογικούς γονείς!

Μια καινούργια μορφή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δημιουργήθηκε στην Αγγλία με σκοπό τη γέννηση υγιών μωρών από τρεις γονείς.Η καινούργια αυτή τεχνική αφορά τη γέννηση μωρών με το γενετικό υλικό δυο γυναικών και ενός άντρα.

«Ερχονται» τα υγιή μωρά από τρεις βιολογικούς γονείς!

Στόχος της είναι να γεννιούνται υγιή μωρά από γυναίκες που έχουν σοβαρές παθήσεις και μπορούν να μεταδοθούν στα νεογέννητα.
Η διαδικασία αφορά τη μεταφορά υγιών μιτοχονδρίων από το ωάριο της δότριας στο ωάριο της μητέρας και μπορεί να επιτευχθεί και πριν αλλά και μετά τη γονιμοποίηση του ωαρίου με το σπερματοζωάριο του πατέρα.

Τα καινούρια μιτοχόνδρια που μεταφέρονται δεν έχουν καμία επιρροή στην εμφάνιση ή τη προσωπικότητα του μωρού. Η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά για να μην λάβει το παιδί τις σοβαρές παθήσεις που εμπεριέχονται στο μιτοχονδριακό DNA του ωαρίου τα οποί προκαλούν αρρώστιες όπως τύφλωση, μυϊκή ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια κι άλλες παθήσεις.

Κάθε χρόνο στη Βρετανία γεννιούνται 1 στα διακόσια παιδιά με μεταλλάξεις στο DNA του μιτοχονδρίου και παγκοσμίως 6.500 παιδιά κάθε χρόνο πλήττονται από νευρολογικές, ηπατικές αλλά και καρδιολογικές παθήσεις που αποδεικνύονται θανατηφόρες.
Το DNA του απογόνου θα είναι 99,8% των δυο γονιών και το υπόλοιπο 0,2% θα ανήκει στη δότρια.

Η τεχνική πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ στη Μεγάλη Βρετανία και έχουν γίνει επιτυχημένα πειράματα σε ζώα.
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταθέσει η κυβέρνηση της χώρας σχέδιο νόμου για την πραγματοποίηση της και αναμένεται να ξεκινήσουν να γεννιούνται τα πρώτα παιδιά με τρεις γονείς το 2015.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved