Πώς η αλλαγή πάνας θα γίνει ευχάριστα στο μωρό μας, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες

Τουλάχιστον 7 με 8 φορές την ημέρα υπολογίζεται πως χρειάζεται να αλλάζουμε πάνα στο μωράκι μας.

Πώς η αλλαγή πάνας θα γίνει ευχάριστα στο μωρό μας, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες

Ειδικά όσο πιο μικρούλι είναι, τόσο πιο συχνά πρέπει η μανούλα να φροντίζει τη μηρογεννητική περιοχή, όπου το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να ερεθιστεί πολύ εύκολα. Στην περίπτωση που το μωράκι μας μείνει επί ώρες με την ίδια πάνα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν κοκκινίλες και ερεθισμοί στη μηρογεννητική περιοχή, λόγω της υγρασίας και της επαφής τους δέρματός του με ούρα & κόπρανα, καθώς και με την τριβή που δημιουργείται με την πάνα. Όταν όμως ακολουθούμε μια σταθερή ρουτίνα αλλαγής πάνας, με πολύ απλά και συγκεκριμένα βήματα, μπορούμε να αποφεύγουμε κάθε τι που μπορεί να ενοχλεί το μικρό μας.

Εάν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την πάνα του μωρού αμέσως μόλις βραχεί ή αμέσως μετά από κάθε κένωση, αυτό είναι το ιδανικό. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται να ελέγχουμε συχνά την πάνα που φοράει το μωρό μας. Ένα νεογέννητο μωρό που θηλάζει, για να απολαύσει το γεύμα του, θα πρέπει να είναι καθαρό, οπότε πριν την ώρα του γεύματος πρέπει να αλλάξουμε την πάνα, ενώ πιθανώς θα χρειαστεί αλλαγή και λίγη ώρα μετά το γεύμα του. Επίσης σημαντική παράμετρος στο να αποφεύγονται οι ερεθισμοί είναι η πάνα του μωρού μας να είναι η κατάλληλη για το μέγεθός του. Όταν η πάνα είναι μικρή, για παράδειγμα, πιθανότατα θα προκαλέσει ερεθιστική τριβή, ενώ δεν θα προστατεύει σωστά από διαρροές.

Είναι καλό να έχουμε κατά νου πως η ρουτίνα αλλαγής πάνας που θα δημιουργήσουμε κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής του μωρού μας, παραμένει η ίδια για όλο το διάστημα που το παιδί μας χρειάζεται την πάνα του. Επιλέγουμε γι’ αυτό προϊόντα όπως της Mustela®, που είναι το ίδιο κατάλληλα από την 1η ημέρα της γέννησης, μέχρι το μωράκι μας να γίνει «μεγάλο παιδάκι», τα οποία φροντίζουν να είναι το δερματάκι του απαλό, χωρίς ερεθισμούς.

Είμαστε πάντα σωστά προετοιμασμένοι

Τι χρειάζεται να κάνουμε πριν την αλλαγή της πάνας; Τοποθετούμε πάνω στην αλλαξιέρα ή το μέρος που χρησιμοποιούμε για να αλλάξουμε το μωράκι μας όλα όσα θα χρειαστούμε. Είναι σημαντικό να οργανώσουμε τον χώρο μας έτσι ώστε ό,τι κι αν ζητήσουμε, αυτό να είναι άμεσα προσβάσιμο. Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το μωράκι μας μόνο του πάνω στην αλλαξιέρα για να φέρουμε κάτι που έχουμε ξεχάσει. Θα χρειαστούμε λοιπόν τα εξής: Καθαρές πάνες, πετσέτες, βαμβάκι και την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1<2<3.

krema allagi panas

Περιποιούμαστε προσεκτικά την περιοχή

Είναι η ώρα να ετοιμάσουμε το μωράκι μας, τοποθετώντας το στην αλλαξιέρα, πάνω στο ειδικό στρωματάκι και σε μία πετσέτα ή ένα κατάλληλο πανάκι. Είμαστε έτοιμοι να απλώσουμε την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1>2>3 που προλαμβάνει τυχόν ερεθισμούς και καταπραΰνει την περιοχή, όμως προηγούνται τα εξής απλά βήματα:

- Ανοίγουμε την πάνα και με το μπροστά μέρος, που είναι συνήθως καθαρό, σκουπίζουμε τα οπίσθια του μωρού. Τυλίγουμε την πάνα και την πετάμε.

- Καθαρίζουμε με το βαμβάκι τυχόν υπολείμματα από το μωράκι μας και το μεταφέρουμε στη βρύση, ώστε να το καθαρίσουμε καλά με τρεχούμενο νερό.

- Στην περίπτωση που βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, χρησιμοποιούμε τα Μωρομάντηλα Καθαρισμού Mustela® που περιέχουν αλόε βέρα και έχουν ως βασικό ενεργό συστατικό, το αβοκάντο. Φροντίζουν την επιδερμίδα του μωρού, ενώ παράλληλα την ενυδατώνουν και είναι κατάλληλα για όλο το σώμα του. Η συσκευασία τους διαθέτει πρακτικό, επανασφραγιζόμενο άνοιγμα που τα κρατά πάντα φρέσκα, χωρίς να στεγνώνουν και είναι ιδανικά για τη βόλτα μας.

- Εναλλακτικά, αντί για Μωρομάντηλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Νερό Καθαρισμού Χωρίς Ξέβγαλμα Mustela®. Με λίγο βαμβάκι πλένουμε ολόκληρη την περιοχή που καλύπτεται από την πάνα, αλλά και το προσωπάκι και τα χεράκια του μωρού μας όποτε νιώθουμε πως χρειάζεται, καθώς το προϊόν περιέχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και είναι κατάλληλο για όλο το σωματάκι του παιδιού μας. Με την πρακτική του συσκευασία με την αντλία, το χρησιμοποιούμε εύκολα ανά πάσα στιγμή.

Θυμόμαστε πως η υγιεινή της μηρογεννητικής περιοχής πρέπει να γίνεται από εμπρός προς τα πίσω και από το πιο καθαρό σημείο στο πιο λερωμένο, προκειμένου να μην απλωθούν οι ακαθαρσίες και πως πρέπει να στεγνώσουμε με την πετσέτα μας πολύ καλά τις πτυχές του μωρού μας, ώστε να απομακρυνθεί όλη η υγρασία.

moro

Απλώνουμε κρέμα αλλαγής πάνας κάθε φορά

Κατόπιν, ανοίγουμε την καθαρή πάνα και τοποθετούμε το μωράκι μας στο κέντρο, προσέχοντας ώστε τα αυτοκόλλητα να βρίσκονται περίπου στο ύψος του αφαλού. Τώρα είναι η στιγμή να απλώσουμε την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1<2<3, με το δάχτυλό μας, σε όλα τα σημεία που χρειάζονται προσοχή. Με απαλό μασάζ συνεχίζουμε έως ότου απορροφηθεί, κάτι που γίνεται πολύ γρήγορα, καθώς η νέας γενιάς Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1>2>3 δεν κολλάει στα δάχτυλα, απλώνεται εύκολα, ενώ δεν αφήνει υπολείμματα! Περιέχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και έχει τριπλή δράση, καθώς προλαμβάνει, καταπραΰνει και επανορθώνει το δέρμα του μωρού, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει πως στο 80% των μωρών μειώθηκαν οι ερεθισμοί και οι κοκκινίλες!

kikkiniles

Με την Κρέμα Αλλαγής Πάνας και την κατάλληλη ρουτίνα είμαστε πανέτοιμοι να αλλάζουμε την πάνα του μωρού μας όσο συχνά κι αν το χρειάζεται. Εξάλλου, τα προϊόντα Mustela® είναι ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος, έχουν μοναδική υφή και μυρωδιά, ενώ περιέχουν κατά μέσο όρο 95% συστατικά φυσικής προέλευσης. Τα βρίσκουμε στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και είναι πάντα δίπλα μας, στο μεγαλύτερο λειτούργημά μας, τη φροντίδα του μωρού μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved