Ποια μωρά κινδυνεύουν από διαβήτη τύπου 1!

Είτε σταματήσουν νωρίς το μητρικό γάλα, είτε το συνεχίσουν μετά τον έκτο μήνα της ζωής τους, τα μωρά έχουν πολλές πιθανότητες να αποκτήσουν διαβήτη τύπου 1.

Ποια μωρά κινδυνεύουν από διαβήτη τύπου 1!

Πιο συγκεκριμένα, ο κίνδυνος απόκτησης σακχαρώδη διαβήτη από μωρά που απογαλακτίζονται όταν είναι τεσσάρων μηνών διπλασιάζεται ενώ τριπλασιάζεται όταν τα μωρά παύουν να τρέφονται με μητρικό γάλα μετά τον έκτο μήνα.

Κάτι που σημαίνει ότι είτε το παιδί ξεκινήσει πολύ νωρίς, είτε αργά την στέρεη τροφή, έχει κίνδυνο να αποκτήσει διαβήτη.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε, ιδανικό είναι τα μωρά να απογαλακτίζονται ακριβώς στον έκτο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαβήτης τύπου 1 συμβαίνει σε έναν οργανισμό όταν το πάγκρεάς του παύει να παράγει ινσουλίνη. Κάθε χρόνο μόνο στη Βρετανία νοσούν πάνω από 300.000 άνθρωποι από τη συγκεκριμένη ασθένεια ενώ όσο περνά ο καιρός τόσο αυξάνονται τα ποσοστά διαβητικών τύπου 1.

Οι επιστήμονες στο Ντένβερ του Κολοράντο εξέτασαν περίπου 2.000 μωρά που είχαν αυξημένη γενετική προδιάθεση για ανάπτυξη διαβήτη τύπου 1 και στη συνέχεια παρακολούθησαν την πρόοδό τους καταγράφοντας κάθε λεπτομέρεια της διατροφής τους.

Τελικά, από το σύνολο των μωρών, τα 53 νόσησαν από διαβήτη τύπου 1. Τα αποτελέσματα έδειξαν αυτό που υποστηρίζουν πλέον και οι γιατροί, ότι δηλαδή όποτε και αν απογαλακτιστεί ένα μωρό (νωρίς δηλαδή στον τέταρτο μήνα ή αργά, δηλαδή μετά τον έκτο μήνα), έχει πολλές πιθανότητες να νοσήσει από διαβήτη τύπου 1.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved