Η Άννα Βίσση δίπλα στα παιδιά!

Για την απόφαση της να ταξιδέψει πρόσφατα στην Κένυα αλλά και να αναλάβει εξέχουσα θέση στο «Ίδρυμα Σοφία», μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Άννα Βίσση.

Η Άννα Βίσση δίπλα στα παιδιά!

Η τραγουδίστρια, λίγο πριν γίνει γιαγιά, μιλά στο philenews.com για την εμπειρία της στην Κένυα.


«Η Ελίτα (σ.σ. Μιχαηλίδου) μου πρωτομίλησε γι' αυτό. Με βοηθούσε στο rockumentary και μου είπε ότι άξιζε να δω την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων. Γνωριστήκαμε με τη Μαρίνα (σ.σ. Σιακόλα), την πρόεδρο του ιδρύματος και είπαμε να κάνουμε ένα ταξίδι στην Κένυα. Και έκανα ένα ταξίδι ζωής. Το περίεργο δε, ήταν ότι μου έλεγαν όλοι να προσέχω. Να προσέχω από την επικινδυνότητα της χώρας, την εγκληματικότητα», λέει ενώ εξομολογείται πως η ζωή των ανθρώπων εκεί στην συνεπήρε!


«Ήμουν συνεπαρμένη από την αλήθεια της ζωής τους. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνει η Μαρίνα. Το ότι έχει αφιερώσει ένα μέρος της ζωής της στην Αφρική και στην προσπάθεια να βοηθήσει, να δώσει ζωή στα μωρά εκεί, να τους δώσει ελπίδα και νόημα, να τα στηρίξει, να τα γιατρέψει, να τα στεγάσει, να τα μορφώσει. Είναι αξιοθαύμαστη, γι' αυτό και την αγάπησα όπως αγάπησα και την προσπάθεια του Ιδρύματος».

Τι είναι όμως εκείνο που θυμάται πιο έντονα από εκείνο το ταξίδι στην Κένυα, τρία χρόνια πριν;


«Πολλά πράγματα. Πρόσωπα μωρών, το χαμόγελό τους και αυτόματα το απότομο σκοτείνιασμά τους, που κοιτούσαν απορημένα. Θυμάμαι τα χρώματα, τις μυρωδιές, το πόσο χαρούμενα ήταν τελικά αυτά τα μωρά με αυτά τα λίγα που είχαν. Θυμάμαι τον David που τον ρώτησα τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και μου απάντησε «δικηγόρος κυρία». Και συνέχεια, μου λένε, ρωτά για μένα. Και νομίζω ρωτά γιατί νοιάστηκα. Αυτό θέλουν τα παιδιά. Να ενδιαφερθείς. Να τα αγγίξεις. Να τους δώσεις κάτι», απαντά ενώ αποκαλύπτει γιατί δέχτηκε να γίνει πρέσβειρα στο Ίδρυμα Σοφία!

«Όλοι οι άνθρωποι όμως μπορούν να βοηθήσουν να αλλάξει αυτό. Ο καθένας μπορεί στο ελάχιστο των δυνατοτήτων του να βοηθήσει. Γι' αυτό και δέχτηκα να γίνω πρέσβειρα του Ιδρύματος Σοφία. Αν πραγματικά έχω κάνει κάποια πράγματα στη ζωή μου και μπορώ να επηρεάσω μια μερίδα κόσμου και να βοηθήσω ουσιαστικά, αληθινά, ώστε να περάσει το μήνυμα και να δοθεί βοήθεια για να βοηθηθούν τα μωρά είναι πολύ σπουδαίο. Θα τον υπηρετήσω αυτό τον τίτλο όσο καλύτερα μπορώ», λέει και καταλήγει:


«Το σημαντικότερο είναι ότι το Ίδρυμα συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του και τα μωρά της Κύπρου που έχουν ανάγκη από φροντίδα και φαγητό. Ήδη σε κάποια σχολεία πάνε άνεργες μητέρες και μαγειρεύουν για τα παιδιά, μιας και κάποιες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν αυτό το έξτρα που χρειάζεται. Σκέψου τώρα να είναι σε διάλειμμα και το ένα παιδί να τρώει και το άλλο όχι. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο λυπημένη εικόνα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξει αυτό. Σκεφτόμαστε, λοιπόν, να κάνουμε μια βραδιά που θα ποντάρει σε ένα πολύ ακριβό εισιτήριο για ανθρώπους που θα μπορούν να το πληρώσουν σε ένα unplugged πρόγραμμα. Επίσης σκεφτόμαστε μια μικρή συναυλία στην Αμερική για τους ομογενείς Κύπριους. Και θέλω να επηρεάσω κι άλλους συναδέλφους. Μιλούσα τις προάλλες π.χ. με τον Αντώνη Ρέμο και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον».

Το ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά» ιδρύθηκε το 2008 από Κύπριους εθελοντές με σκοπό να συμβάλει στην καταπολέμηση της φτώχειας που μαστίζει τους συνανθρώπους μας που ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες και ιδιαίτερα στην Αφρική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved