Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε και θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε babysitter

Για πολλούς γονείς, η εύρεση babysitter μπορεί να είναι ένα πραγματικό… βάσανο!

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε και θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε  babysitter

Δεν θέλουμε να αφήσουμε τα παιδιά μας στη φροντίδα κανενός, ειδικά όταν αυτό το άτομο είναι κάποιος που δεν γνωρίζουμε. Θα είναι αρκετά ώριμη και υπεύθυνη; Θα είναι καλή με τα παιδιά;

Η επιλογή ενός ξένου ατόμου και η εμπιστοσύνη που θα πρέπει να τους δείξουμε δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση.

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό άτομο.

Ζητήστε της να έρθει και να σας συναντήσει από κοντά
Κανονίστε μια επίσκεψη στο σπίτι σας για να τη γνωρίσετε, να συζητήσετε, να δείτε πώς να αλληλεπιδρά με τα παιδιά σας, να της δείξετε το σπίτι καθώς και τη γειτονιά καθώς καλό είναι να γνωρίζει που θα βρει ό,τι χρειάζεται (πχ super market, φαρμακείο κλπ).

Πόσο χρονών είναι;
Πρόκειται για μια λεπτή ερώτηση. Καλό όμως είναι να την κάνετε. Ειδικότερα σε περίπτωση όμως που επιλέξετε κάποιον έφηβο ή έφηβη για τη θέση αυτή καλό είναι να γνωρίζετε την ακριβή ηλικία του εφήβου. Τα παιδιά συνήθως αυτής της ηλικίας θέλουν να βγαίνουν συχνά με τους φίλους τους οπότε μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολα διαθέσιμα να σας καλύψουν κάποια Σαββατόβραδα. Από την άλλη όσο πιο νέα είναι τόσα περισσότερα χρόνια μπορεί να είναι διαθέσιμα για τη φύλαξη των παιδιών σας.

Συζητήστε μαζί της
Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τη μελλοντική σας babysitter είναι να μιλήσετε μαζί της για τα γούστα, τα ενδιαφέροντά της, τη σχολική ζωή, την οικογένειά της κλπ. Εάν κάποια πράγματα σας ενοχλούν, ίσως είναι καιρός να προχωρήσετε στην επόμενη υποψήφια.

Γιατί θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά;
Ρωτήστε τον λόγο που θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά. Αν το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα χρήματα μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε;

Ποια είναι η εμπειρία της;
Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της φύλαξης ενός μωρού, ενός μικρού παιδιού και ενός μεγαλύτερου παιδιού. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την προηγούμενη εμπειρία της με τα παιδιά. Έχει αδέλφια; Έχει μικρότερα αδέρφια; Και αυτό μπορεί να ληφθεί ως εμπειρία.

Έχει εκπαιδευτεί;
Σε μαθήματα παιδικής φροντίδας, πρώτων βοηθειών, απασχόλησης των παιδιών; Είναι σημαντικό να μπορεί να ανταποκριθεί και σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Κάντε συγκεκριμένες ερωτήσεις
Πόσα γεύματα είναι σε θέση να ετοιμάζει;

Τι παιχνίδια παίζει με τα παιδιά;

Μπορεί να κάνει τα παιδιά μπάνιο;

Μπορεί να τα βάζει για ύπνο;

Μισθός
Είναι το καλύτερο να συζητηθεί και να συμφωνηθεί ο μισθός από την αρχή. Παράγοντες που τον επηρεάζουν είναι τα πόσο παιδιά έχετε, εάν είναι δημοφιλής σαν babysitter κ.ά. Μια καλοπληρωμένη και ευχαριστημένη babysitter είναι πάντα πιο πιθανό να κάνει και καλύτερα τη δουλειά της.

Ζητήστε συστάσεις
Ζητήστε συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες – γονείς. Η προηγούμενη εμπειρία της είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε πριν την προσλάβετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved