Όσα πρέπει να ξέρεις για να προστατέψεις το ευαίσθητο μωρουδιακό δερματάκι!

Είτε έγινες πρόσφατα για πρώτη φορά μανούλα, είτε πριν από λίγο καιρό απέκτησες το δεύτερο -ή και το τρίτο παιδάκι σου, η αλήθεια είναι πως οι πρώτοι μήνες με το μωρό σου είναι απαιτητικοί και δύσκολοι.

Όσα πρέπει να ξέρεις για να προστατέψεις το ευαίσθητο μωρουδιακό δερματάκι!

Ναι, χαίρεσαι που έφερες στον κόσμο μια ακόμη ζωή αλλά ξέρεις ότι η φροντίδα του μικροσκοπικού αυτού πλάσματος που κρατάς στα χέρια σου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλά ευαίσθητα… μωρουδιακά δεδομένα τα οποία καλείσαι να διαχειριστείς και αρκετές φορές έρχεσαι αντιμέτωπη με πολλά διλήμματα, όπως για παράδειγμα όταν κοιτάς το δερματάκι του! Είναι τόσο διάφανο που κάποιες φορές φοβάσαι πως αν το αγγίξεις λίγο παραπάνω… θα σπάσει!

Τα μωράκια είναι μικρά και τρυφερά, τόσο τρυφερά που πολλές φορές δεν ξέρεις τι να κάνεις για να τα προστατέψεις. Δεν έχεις άδικο, όμως, που αισθάνεσαι έτσι, ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με το δερματάκι του μωρού σου! Για την ακρίβεια, είναι λογικό που θέλεις να κάνεις το καλύτερο για την επιδερμίδα του. Αν δεν το γνώριζες, μάθε πως το δέρμα του μωρού είναι πολύ λεπτό επειδή δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως ακόμη, ενώ χάνει την υγρασία του, τα φυσικά λιπίδια και τις απαραίτητες πρωτεΐνες του πιο γρήγορα από το δέρμα των ενηλίκων!

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να σταματήσεις να ανησυχείς και να ξέρεις ότι το μικρό σου είναι προστατευμένο κάθε στιγμή; Σίγουρα μπορείς να κάνεις την αρχή ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές για τη σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας του!

1. Βρες είδη με ήπιες συνθέσεις από αξιόπιστες εταιρείες

MORO 2

Για να προστατεύσεις το μωράκι σου, ξεκίνα αναζητώντας προϊόντα με ήπιες συνθέσεις και πάντα από ένα brand το οποίο γνωρίζει όλα τα ευαίσθητα μωρουδιακά δεδομένα, όπως η PRODERM! Είναι στο πλευρό των Ελληνίδων μαμάδων πάνω από 65 χρόνια και το σίγουρο είναι ότι έχει μελετήσει σε βάθος τις ανάγκες του βρεφικού δέρματος.

2. Εστίασε σε προϊόντα με πλούσια θρεπτικά συστατικά

MORO 3


Το δεύτερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να βρεις -και να επιμείνεις- σε προϊόντα με πλούσια θρεπτικά συστατικά που σέβονται το τρυφερό βρεφικό και παιδικό δέρμα και βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας του, κάθε στιγμή! Τα PRODERM είναι ιδανικά για τη βρεφική φροντίδα, από το μπάνιο μέχρι την αλλαγή της πάνας και από την πιο απλή περιποίηση μέχρι τις πιο απαιτητικές ανάγκες.

3. Επίλεξε ολοκληρωμένες σειρές ανάλογα με την ηλικία του

MORO 4

Τέλος, μην ξεχάσεις να εστιάσεις σε ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων απαλής φροντίδας που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την ηλικία του μωρού σου! Για παράδειγμα, η 1η σειρά της PRODERM είναι κατάλληλη την ευαίσθητη επιδερμίδα των βρεφών από 0 έως 12 μηνών, η 2η σειρά της αγαπημένης μας εταιρείας είναι σχεδιασμένη για τις ειδικές ανάγκες των μωρών από ενός έως τριών ετών, ενώ η σειρά Kids +3 & Disney απευθύνεται σε παιδάκια από τριών ετών και πάνω!

Κάθε ένα από τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στις τρεις παραπάνω σειρές -σαμπουάν, κρέμες, αφρόλουτρα- έχουν έναν κοινό παρονομαστή εγγύησης: Διαθέτουν επιστημονικά μελετημένες ήπιες συνθέσεις με πλούσια θρεπτικά συστατικά που σέβονται το τρυφερό βρεφικό και παιδικό δέρμα και βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας του! Και βέβαια, έχουν το χαρακτηριστικό υπέροχο «μωρουδιακό» άρωμα PRODERM, που αρέσει στα μωρά και ξετρελαίνει τους γονείς τους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved