3+1 συμβουλές για τη σωστή φροντίδα του δέρματος των παιδιών

Το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, το δέρμα, έχει την ανάγκη για διαρκή φροντίδα προκειμένου να παραμένει καθαρό, λειτουργικό, απαλό και να προσφέρει την απαραίτητη προστασία αλλά και ομορφιά στο σώμα.

3+1 συμβουλές για τη σωστή φροντίδα του δέρματος των παιδιών

Ακόμα περισσότερη ανάγκη για φροντίδα έχει το βρεφικό και παιδικό δέρμα, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη και φτάνει σε πλήρη λειτουργία μόνο μετά την εφηβεία.

Η φροντίδα του παιδικού και βρεφικού δέρματος είναι πολύ σημαντική μιας και θωρακίζει το σώμα τους από την επαφή τους με τον υπόλοιπο κόσμο, όταν ακόμα το δέρμα τους είναι αρκετά ευαίσθητο.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως, προκειμένου να προσφέρουμε τη σωστή φροντίδα στο παιδικό δέρμα;

Ακολουθούν ορισμένες μικρές συμβουλές καθημερινότητας που θα ενισχύσουν την ασφάλεια της επιδερμίδας τους φροντίζοντας την σωστά σε μικρές και μεγάλες στιγμές της ημέρας!

vrefiki frodida morou 3

1. Σωστό μπάνιο, πριν και μετά

Αρχικά θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι τα μικρά βρέφη δεν χρειάζεται να κάνουν μπάνιο καθημερινά, αλλά 2-3 φορές την εβδομάδα. Μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να κάνουν καθημερινά μπάνιο, συνυπολογίζοντας και παράγοντες όπως η εποχή, η εξωτερική θερμοκρασία και οι σωματικές δραστηριότητες του παιδιού. Φροντίζουμε να κρατάμε τα παιδιά το πολύ 15 λεπτά στο μπάνιο, καθώς η μεγάλη παραμονή στο νερό αυξάνει την ξηρότητα της επιδερμίδας τους. Χρησιμοποιούμε πάντα παιδικό αφρόλουτρο με ουδέτερο pH. Μετά το μπάνιο, η βρεφική ενυδάτωση θα πρέπει να γίνεται σχολαστικά με ειδική ενυδατική κρέμα.

2. Έξυπνη βρεφική ενυδάτωση

Ενυδατώνουμε καθημερινά, και πάντα μετά το μπάνιο, σε όλο το μήκος του δέρματος. Δεν παραλείπουμε τη βρεφική ενυδάτωση σε “κρυφά” σημεία όπως πίσω από τα αυτιά και γύρω από τα φρύδια, όπου συχνά δημιουργείται ξηρότητα. Για τα μωρά που φορούν πάνα, προσέχουμε να ενυδατώνουμε σωστά τα σημεία που τυλίγεται η πάνα γύρω από τη μέση και τα πόδια τους. Παρακολουθούμε συχνά το δέρμα τους μέσα από την πάνα, καθώς η συνεχής τριβή με την υγρασία που παραμένει στην πάνα δημιουργεί εύκολα ερεθισμούς.

vrefiki frodida morou 1

3. Μασάζ και ενυδάτωση

Η ενυδάτωση του βρεφικού δέρματος είναι μια πρακτική που οι περισσότεροι εφαρμόζουμε συνήθως μετά το βραδινό μπάνιο του μωρού. Τι καλύτερο από το να συνδυάσουμε τη βρεφική φροντίδα του δέρματος με ένα χαλαρωτικό μασάζ; Έρευνες αποδεικνύουν ότι το τρυφερό άγγιγμα του γονέα μειώνει τα επίπεδα του στρες των βρεφών. Ξαπλώστε το μωρό σας σε μία σταθερή και μαλακή επιφάνεια, και εφαρμόστε την ειδική ενυδατική κρέμα στο κορμάκι του κάνοντας του μασάζ. Είναι σίγουρο ότι θα ανακουφίσει και θα ευχαριστήσει το μωρό, θα το βοηθήσει να έχει έναν βαθύ και ποιοτικό ύπνο, ενώ θα σας χαρίσει μία πολύ ιδιαίτερη και τρυφερή στιγμή με το μωράκι σας!

4. Ρούχα που αγκαλιάζουν το δέρμα

Τα παιδιά περνούν αμέτρητες στιγμές φορώντας ρούχα και πυτζαμάκια, ενώ έρχονται για πολλές ώρες καθημερινά σε τριβή με τα σκεπάσματά τους. Η καλύτερη επιλογή είναι τα 100% βαμβακερά ρούχα, όπως καλό θα ήταν να είναι βαμβακερά τα σεντόνια και τα σκεπάσματα τους. Εκτός από την ποιότητα των υφασμάτων, η καλύτερη παιδική φροντίδα του δέρματος που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά έρχεται μέσω του σωστού πλυσίματος τους. Επιλέγουμε ειδικό βρεφικό απορρυπαντικό που είναι φιλικό στο ευαίσθητο δερματάκι τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved