Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φροντίδα της βρεφικής επιδερμίδας

Ως νέες μαμάδες ανησυχούμε και αγχωνόμαστε για τη φροντίδα του μωρού μας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φροντίδα της βρεφικής επιδερμίδας

Κάνουμε τα πάντα για να το περιποιηθούμε. Ενημερωνόμαστε διαβάζοντας άρθρα, συζητάμε με άλλες μανούλες και συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας. Αναζητάμε διαρκώς χρήσιμα tips για το ξεκίνημα του νέου «ταξιδιού» με το μωράκι μας και ψάχνουμε ασφαλείς λύσεις για να είμαστε σίγουρες ότι παραμένει υγιές. Φυσικά, η φροντίδα της εξαιρετικά ευαίσθητης επιδερμίδας του, αποτελεί προτεραιότητα. Γιατί;

Μην ξεχνάς ότι τα μωράκια μέχρι το πρώτο έτος της ζωής τους δεν έχουν αναπτύξει πλήρως τον δερματικό τους φραγμό που προφυλάσσει το δέρμα από την απώλεια νερού και την εισβολή μικροοργανισμών. Για την ακρίβεια, η επιδερμίδα τους αυτήν την περίοδο είναι πέντε φορές λεπτότερη από αυτή ενός ενήλικα. Έτσι, είναι πολύ πιο ευαίσθητη και ευάλωτη στην ξηρότητα και την αφυδάτωση, σε φλεγμονές και εξανθήματα αλλά και σε μολύνσεις. Είναι λογικό λοιπόν η πιο αξιόπιστη και ασφαλής επιλογή για το μπάνιο, την αλλαγή πάνας, την ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος του μωρού, να είναι μόνο ένα προϊόν αποκλειστικά σχεδιασμένο με βάση αυτές τις ανάγκες.

Πώς θα ξέρεις ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα του μωρού σου;

Καλό είναι πριν εμπιστεύεσαι οποιονδήποτε, να κάνεις μία διεξοδική έρευνα για να ανακαλύψεις κάποιον που θα εμπιστεύεσαι πραγματικά για την περιποίηση του μικρού σου. Η FREZYDERM είναι μία από τις εταιρείες που ξεχωρίζουμε εμείς, όταν αναφερόμαστε σε θέματα περιποίησης των μικρότερων μελών της οικογένειας. Και αυτό διότι μετρά πολλά χρόνια εμπειρίας από τη δημιουργία του πρώτου της βρεφικού προϊόντος το 1990. Από την κυκλοφορία της Baby Cream, δεν έχει σταματήσει να αντιλαμβάνεται τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μωρού και να δημιουργεί στοχευμένες λύσεις για τις ανάγκες της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας. Έτσι, βρίσκεται δίπλα σε κάθε νέα μαμά που δεν θέλει να αφήνει τίποτα στην τύχη. Γιατί την εμπιστευόμαστε;

Κάθε βρεφικό καλλυντικό της βρεφικής μας σειράς BABY LINE αναγράφει υποχρεωτικά την ένδειξη BABY. Συγκεκριμένα, οι πολύωροι, επαναλαμβανόμενοι και λεπτομερείς οφθαλμολογικοί και δερματολογικοί έλεγχοί που πραγματοποιεί η FREZYDERM -πάντα με αυστηρά φαρμακευτικά κριτήρια - αποδεικνύουν πως η σήμανση BABY πιστοποιεί πως το προϊόν είναι ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί από ένα βρέφος. Επίσης, τεκμηριώνουν πως έχει σχεδιαστεί με απόλυτο σεβασμό στο βρεφικό δέρμα και τη λειτουργικότητά του, στοχεύει στην προστασία του και δεν έχει ερεθιστική δράση.

Πρόσθεσε σε όλα τα παραπάνω το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μόνο πρώτες ύλες φαρμακευτικής καθαρότητας, ότι τα βρεφικά προϊόντα δεν περιέχουν χρώμα, οινόπνευμα, συντηρητικά και Parabens και ότι είναι δερματολογικά ελεγμένα και θα έχεις και εσύ μία ξεκάθαρη εικόνα της εταιρείας σχετικά με θέματα ποιότητας και ασφάλειας.

Ξεχωρίσαμε μερικά από τα αγαπημένα μας προϊόντα της σειράς Baby Line που μπορείς να χρησιμοποιείς χωρίς δεύτερες σκέψεις για να φροντίσεις το αγγελούδι σου:

Η κρέμα που μπορείς να χρησιμοποιείς από την πρώτη κιόλας μέρα

Τι κάνουμε λοιπόν μετά την αλλαγή πάνας; Προκειμένου να προστατέψεις το δερματάκι του μωρού σου επίλεξε μία απαλή αδιάβροχη κρέμα αλλαγής πάνας, όπως η Baby Cream, που έχει ειδικά μελετημένη για βρέφη σύνθεση. Μπορείς να την χρησιμοποιείς από την πρώτη μέρα της γέννησής του και περιέχει ασφαλές ποσοστό οξειδίου του ψευδαργύρου, που δημιουργεί έναν φραγμό προστασίας και απομονώνει το δέρμα από την υγρασία και τις ερεθιστικές εκκρίσεις χωρίς να παρεμποδίζει τη φυσιολογική αναπνοή του.

vrefiki peripoiisi 3



Η σύνθεση της είναι εμπλουτισμένη με χαμομηλέλαιο για καταπραϋντική και αντιφλογιστική δράση και με πανθενόλη για την ανάπλαση και επούλωση της επιδερμίδας. Με λεπτόρρευστη υφή που απλώνεται εύκολα και αφαιρείται ακόμα πιο εύκολα, χωρίς τριβή για να μην προκαλούνται τραυματισμοί στο ευαίσθητο δερματάκι.

Ένα απαλό αφρόλουτρο για καθαρισμό χωρίς ερεθισμούς

To απαλό βρεφικό αφρόλουτρο Baby Bath περιέχει ήπια συστατικά και προσφέρει καθαρισμό χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Σέβεται το Ph και τη φυσιολογική δερματική χλωρίδα και ενισχύει τον δερματικό φραγμό του βρέφους. Πιο αναλυτικά, διαθέτει pH 7,1 που είναι συμβατό με το βρεφικό δάκρυ για να μην τσούζει τα μάτια, ενώ είναι οφθαλμολογικά και δερματολογικά ελεγμένο. Έτσι, θα αποφύγεις τα κλάματα, θα το βοηθήσεις να χαλαρώσει και θα κάνεις το μπάνιο μία ευχάριστη εμπειρία για το μωρό σου.

Με σύνθεση εμπλουτισμένη με εστέρες από αμύγδαλο, εξασφαλίζει την αναλίπανση της επιδερμίδας και τη διατήρηση ανέπαφου του δερματικού φραγμού ενώ οι πρωτεΐνες σίτου ενισχύουν τον υδρολιπιδικό μανδύα.

vrefiki peripoiisi 1



Extra tip!

Πώς θα το εφαρμόσεις; Ρίξε λίγη ποσότητα στην παλάμη σου και καθάρισε με απαλές κινήσεις το σώμα του μωρού, δίνοντας έμφαση ανάμεσα στις πτυχές. Ξέβγαλε με χαμηλή πίεση νερού, είτε με το τηλέφωνο του ντους είτε με ένα ποτηράκι.

Μετάτρεψε το μπάνιο σε μία διασκεδαστική εμπειρία!

Υπάρχει τρόπος να βοηθήσεις το παιδάκι σου να αγαπήσει το μπάνιο; Το βρεφικό σαμπουάν Baby Shampoo είναι το «μυστικό» για να ενθουσιάσεις το μωρό σου λίγο πριν μπει στην μπανιέρα. Το άρωμα και η απαλή του αίσθηση θα κάνει το λούσιμο πιο διασκεδαστικό! Διαθέτει pH 7,1 που είναι συμβατό με το βρεφικό δάκρυ για να μην τσούζει τα ματάκια.

Χάρη στην ειδική του σύνθεση καθαρίζει και περιποιείται απαλά τα μαλλάκια, ενώ παράλληλα οι πρωτεΐνες σίτου που περιέχει ενισχύουν τη δομή της τρίχας. Εμπλουτισμένο με εκχύλισμα χαμομηλιού για αντιφλογιστική και αντιερεθιστική δράση. Σέβεται τη φυσιολογία της βρεφικής επιδερμίδας προστατεύοντας την. Φυσικά, είναι δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένο.

vrefiki peripoiisi 2



Extra tip!

Για το κεφαλάκι του βρέφους πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα απαλό σαμπουάν και όχι ένα προϊόν για σώμα και μαλλιά. Το FREZYDERM Baby Shampoo έχει λιγότερες μαλακτικές ιδιότητες από αυτές του αφρόλουτρου, για να μην επιβαρύνει το τριχωτό της κεφαλής, αλλά να προσφέρει περισσότερη ενυδάτωση στην τρίχα, καθώς έχει σχεδιαστεί με λιγότερες μαλακτικές ιδιότητες.

Τώρα, τα Baby Shampoo & Baby Bath της FREZYDERM έρχονται σε ανανεωμένη και μεγαλύτερη συσκευασία 300ml προσφέροντας 50% επιπλέον προϊόν στην ίδια τιμή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved