Αυτά που έμαθα όταν έγινα μαμά

Είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσετε όλες όσες είστε μαμάδες ότι η μητρότητα σας άλλαξε ολοσχερώς.

Αυτά που έμαθα όταν έγινα μαμά

Άλλη γυναίκα ήσασταν πριν και άλλη από τότε που φέρατε έναν καινούριο άνθρωπο στη ζωή.

Πάντα πίστευα ότι οι μαμάδες είναι καλύτεροι άνθρωποι. Γιατί μαθαίνουν να αγαπούν μοναδικά, αληθινά και ανεπανάληπτα. Γιατί μαθαίνουν να συγχωρούν όσο εγωίστριες κι αν είναι. Γιατί δίνουν δεύτερες ευκαιρίες και γιατί το μόνο που μετράει γι’ αυτές είναι τα παιδιά τους...

Όταν έγινα μαμά άλλαξε όλος μου ο κόσμος. Όλη μου η κοσμοθεωρία. Έμαθα νέα πράγματα και απέκτησα καινούρια ενδιαφέροντα. Μια βόλτα στο πάρκο με το καροτσάκι ήταν η καλύτερη διασκέδαση στον κόσμο. Έπαψα να βαριέμαι στα παιδικά πάρτι, και η φροντίδα του μωρού μου ήταν η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας.

Έμαθα να επιλέγω τα καλύτερα για το παιδί μου. Τρόφιμα, προϊόντα, υλικά. Διάβασα πολλά βιβλία, συμβουλεύτηκα παιδοψυχολόγους έμαθα να φτιάχνω τα πιο λαχταριστά και υγιεινά παιδικά γεύματα. Γιατί πολύ απλά ήθελα να γίνω η τέλεια μαμά!

Μέχρι σήμερα που απέκτησα δύο παιδιά αναρωτιέμαι αν υπάρχει «η τέλεια μαμά». Κι αν υπάρχει, πώς να είναι άραγε; Δεν κάνει ποτέ λάθη;

Έμαθα να αποδέχομαι τα λάθη μου. Συμβιβάστηκα με την ανθρώπινη φύση μου και αποδέχτηκα τα τρωτά μου σημεία. Μαθαίνω στα παιδιά μου ότι δεν υπάρχει τελειότητα και προσπαθώ να τους δείξω και την ευαίσθητη πλευρά μου.

Σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι όπως πάντα βρίσκεις συμμάχους. Τον μπαμπά, τις καλύτερές σου φίλες, ανθρώπους που σ’ αγαπούν και χαίρονται με την ευτυχία σου. Αλλά και κάποιες διαχρονικές αξίες που ξέρεις ότι δε θα σε προδώσουν ποτέ...

Όπως προστασία, ασφάλεια και αγάπη. Όπως αυτή η μυρωδιά που έχει ποτίσει το δέρμα των παιδιών μου. Τα σεντόνια τους, το μαξιλαράκι τους, τα κρεβατάκια τους.

Και είναι πάντα εκεί καθώς τα χρόνια περνούν και τα μωρά γίνονται παιδιά... και τα παιδιά έφηβοι. Αν θα υπήρχε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από το μεγάλωμά τους, αλλά και το δικό μου μαζί τους, μέσα σε αυτό θα υπήρχε και το Προδέρμ!

Τα πρώτα χρόνια (0-1 ετών) φρόντιζα να πλένω τα ρούχα και των δύο παιδιών μου με απορρυπαντικά κατάλληλα για τα βρεφικά ρούχα.

proderm1 2

Το ίδιο έκανα και όταν φρόντιζα το δερματάκι τους μετά από κάθε μπανάκι και κάθε αλλαγή πάνας.

proderm3 2

Τώρα πια, που και η Χριστίνα μου μεγάλωσε (θα γίνει 2 ετών τον Ιούνιο), συνεχίζω να εμπιστεύομαι τα προϊόντα αυτά.

proderm sampouan

Μπορεί να φύγαμε από την ηλικία 0 έως 1 έτους αλλά τα Προδέρμ που είναι κατάλληλα για παιδιά 1-3 ετών, δεν λείπουν από το σπίτι μου.

proderm5 2

Έτσι έμαθα και έτσι συνεχίζω, με αγάπη και... Προδέρμ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved