Ακάρεα και παιδιά δεν πάνε μαζί!

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς ενός παιδιού είναι τα ακάρεα που αναπόφευκτα συγκεντρώνονται στα στρώματα και τα μαξιλάρια ενός νοικοκυριού.

Ακάρεα και παιδιά δεν πάνε μαζί!

Γι' αυτό και ο παιδίατρος, από την πρώτη κιόλας επίσκεψή του στο σπίτι σας για το νεογέννητό σας μωρό θα σας ενημερώσει ότι για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του θα πρέπει να κοιμάται χωρίς μαξιλάρι –ένας άλλος λόγος είναι και ότι το παιδί πρέπει να κοιμάται σε ίσια στάση για να μην επιβαρύνεται η σπονδυλική του στήλη. Τα ακάρεα, δυστυχώς είναι αναπόφευκτα σε ένα νοικοκυριό, όσο καθαρή και αν είναι η νοικοκυρά! Και αυτό γιατί τα ακάρεα δημιουργούνται από τα νεκρά κύτταρα που αποβάλλει ο ανθρώπινος οργανισμός κατά τη διάρκεια του ύπνου. Γι' αυτό και τα ακάρεα γίνονται... μόνιμοι κάτοικοι του στρώματος. Το κακό είναι πως στα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας, μπορεί να δημιουργήσουν τα ακάρεα πολλά και μερικές φορές και σοβαρά προβλήματα καθώς επηρεάζουν ιδιαίτερα το αναπνευστικό τους. Τα ακάρεα μπορεί να προκαλέσουν σε ένα παιδί που έχει άσθμα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, γι' αυτό και θα πρέπει οι μαμάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με την υγιεινή του σπιτιού αλλά κυρίως με την καθαριότητα των κλινοσκεπασμάτων. Τι πρέπει να κάνουμε;

  • Τα κλινοσκεπάσματα θα πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και να πλένονται τουλάχιστον στους 60 βαθμούς στο πλυντήριο.
  • Τα στρώματα θα πρέπει να αερίζονται συχνά. Επειδή όμως αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της βαρύτητας ενός στρώματος, θα πρέπει να ανοίγετε τα παράθυρα του δωματίου σας ώστε να παίρνουν αέρα. Επίσης, τα μαξιλάρια θα πρέπει να αερίζονται συχνά και σ' αυτό δεν έχετε καμία δικαιολογία.
  • Θα πρέπει να προμηθευτείτε από το εμπόριο ακαρεοκτόνα που είναι αντιαλλεργικά. Αν το παιδί σας είναι πολύ μικρό, καλό είναι να ενημερωθείτε από τον παιδίατρό σας για τα σωστά ακαρεοκτόνα που πρέπει να πάρετε.
  • Τα στρώματα πρέπει αυστηρώς να αλλάζονται κάθε πέντε χρόνια ακόμα και αν διατηρείτε την υγιεινή τους. Είναι απαγορευτικό να κοιμάστε σε ένα παλιό στρώμα καθώς θα ξυπνάτε πάντα κουρασμένοι.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved