Επιχείρηση κούρεμα παιδιού: Πώς θα γίνει ανώδυνα

Τα σχολεία ανοίγουν και το κούρεμα είναι μέσα στη λίστα με τις υποχρεώσεις. Ειδικά, αν πρόκειται για αγοράκι.

Επιχείρηση κούρεμα παιδιού: Πώς θα γίνει ανώδυνα

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, καθώς πολλά παιδάκια, κυρίως, μικρότερης ηλικίας, έχουν θέμα με την όλη διαδικασία. Και κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο, είναι μια επώδυνη διαδικασία για όλους και κυρίως για το παιδί, που δε σταματάει να κλαίει. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε για να γίνει το κούρεμα... ανώδυνα!

Κούρεμα στο σπίτι

Αν το παιδί είναι στο χώρο του, και χωρίς άγνωστους ανθρώπους γύρω του, θα νιώσει πιο άνετα και οικεία. Και σίγουρα, μεγαλύτερη ασφάλεια.

Προετοιμάστε το από πριν

Μην το φέρετε προ δυσάρεστης εκπλήξεως για το ίδιο. Μιλήστε του από πριν. Πείτε του ότι θα πάτε να του φτιάξει μία κυρία (ή κύριος) τα μαλλιά του για να γίνει ακόμη πιο όμορφος. Μην πείτε: «πάμε να σου κόψουν τα μαλλιά», διότι κρύβει μία απειλητική διάθεση.

Μην το πιέζετε

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πάτε με το ζόρι για κούρεμα, διότι θα γίνει ακόμη πιο τρομακτική για εκείνο εμπειρία.

Στο κατάλληλο timing

Φροντίστε να το πάτε στις σωστές ώρες. Όχι, όταν είναι ώρα για ύπνο ή νυστάζει η πεινάει ή είναι κουρασμένο και έχει γκρίνια. Βρείτε κάποιες ώρες που είναι χαλαρό.

Να έχετε μαζί ένα παιγνίδι

Πάρτε μαζί ένα παιγνίδι που θα μπορέσει να του αποσπάσει τη προσοχή. Και θα το κρατήσει απασχολημένο. Ή μπορείτε να του δώσετε το κινητό, να χαζέψει

Σταθείτε δίπλα του

Καθόλη τη διάρκεια, είναι καλό να σταθείτε δίπλα του. να του μιλάτε, να το ενθαρρύνετε. Να του λέτε πόσο όμορφος γίνεται. Μπορείτε, επίσης, να πείτε ότι θα πάτε μετά μία βόλτα και να περιγράψετε τι θα κάνετε. Δημιουργήστε του εικόνες, που θα το κάνουν να ξεχαστεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved