Πως θα διαλέξετε τη σωστή νταντά

Η ώρα της μεγάλης επιστροφής στη δουλειά σας ήρθε και δυστυχώς δεν ανήκετε στην κατηγορία των τυχερών μαμάδων, που έχουν τη βοήθεια της γιαγιάς. Θα πρέπει να προσλάβετε νταντά

Πως θα διαλέξετε τη σωστή νταντά

Και η επιλογή της γυναίκας που θα περνάει πολλές ώρες της μέρας με το/τα παιδί σας, όσο εσείς θα λείπετε, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, για εσάς τις μαμάδες, που ψάχνετε νταντά, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε πριν την πρόσληψή της, ώστε να είστε σίγουρες ότι έχετε διαλέξει την κατάλληλη, ενώ θα αποφύγετε και μπερδέματα, που συνήθως προκύπτουν. Τι κάνετε, λοιπόν:

Ρωτήστε τους γνωστούς σας

Καλό είναι η κοπέλα να μην είναι κάποια άγνωστη. Οπότε το πρώτο που κάνετε, είναι να ρωτήσετε φίλους, συναδέλφους και γνωστούς αν γνωρίζουν κάποια κοπέλα, που ψάχνει δουλειά ως babysitter. Έτσι, θα έχετε μία άμεση περιγραφή και τις απαραίτητες συστάσεις, που θα σας βοηθήσουν να πάρετε πιο γρήγορα την απόφασή σας.

Απευθυνθείτε σε γραφείο ή αγγελίες

Υπάρχουν πολλά γραφεία, που μπορείτε να απευθυνθείτε για babysitter. Θα είστε σίγουρες για την κοπέλα, αφού περνούν από αξιολόγηση κι έχουν επίσης τις απαραίτητες συστάσεις. Μπορείτε επίσης να βρείτε μέσα από τις αγγελίες.

Ξεκαθαρίστε από την αρχή τι ακριβώς ζητάτε

Οι καλές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους ή συνεργάτες. Κι ένα λάθος που κάνουν γονείς, είναι να προσλαμβάνουν κοπέλα για τη φύλαξη των παιδιών, αλλά στην πορεία τη θέλουν για μαγείρεμα, σιδέρωμα και γενικά για τις δουλειές του σπιτιού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Γι αυτό εξ΄ αρχής ξεκαθαρίστε στην κοπέλα ποιες ακριβώς θέλετε να είναι οι υποχρεώσεις της

nanny

Ζητείστε συστάσεις

Όταν κλείσετε ραντεβού για να μιλήσετε από κοντά, ζητήστε να έχει μαζί τις συστατική επιστολή από την προηγούμενη εργοδοσία. Θα σας φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες που θα περιέχει, για την εμπειρία και κυρίως τον χαρακτήρα της.

Να την γνωρίσουν τα παιδιά πριν την πρόσληψη

Συνήθως, στο πρώτο ραντεβού είστε εσείς και η υποψήφια κοπέλα. Ωστόσο, αν σας αρέσει και σκέφτεστε να προχωρήσετε, θα πρέπει πριν την πρόσληψή της να τη γνωρίσουν τα παιδιά. Ξέρετε, τα παιδιά έχουν ένα αλάνθαστο ένστικτο, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πώς και η ίδια θα προσεγγίσει τα παιδιά. Είναι ένα καλό πρώτο crash test, που δεν πρέπει να παραλείψετε.

Ρωτήστε πράγματα για εκείνη

Δεν εννοούμε να γίνετε αδιάκριτοι, αλλά στην πρώτη συνέντευξη, μεταξύ άλλων ρωτήστε την πράγματα για εκείνη. Για τις σπουδές της, την εμπειρία της, την οικογένεια της.

Αντιμετωπίστε τη φιλικά

Ναι, πρόκειται για επαγγελματική συνεργασία, αλλά δεν χρειάζεται να την αντιμετωπίσετε και αυστηρά επαγγελματικά. Να είστε φιλική μαζί της και να την κάνετε να νιώσει άνετα. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που θα περνάει πολλές ώρες με το παιδί σας, οπότε καλό είναι να έχει μία προσωπική και όχι απρόσωπη σχέση.

Ρωτήστε χρήσιμες για εσάς πληροφορίες

Μη ντραπείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία έχετε. Δεν την περνάτε από «ιερά» εξέταση, αλλά πρέπει να μάθετε όσα περισσότερα για εκείνη. Οπότε, πριν το ραντεβού σημειώστε όλες τις απορίες σας και ρωτήστε την. Από την εμπειρία της, αν καπνίζει, μέχρι ποιες δραστηριότητες σκέφτεται να κάνει με το παιδί. Επίσης, βασική ερώτηση που πρέπει να κάνετε, είναι αν γνωρίζει από πρώτες βοήθειες ή προτίθεται να μάθει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved