Μαξιλάρι θηλασμού: Βοηθάει το μωρό να θηλάσει καλύτερα;

Ο θηλασμός δεν είναι πάντα εύκολος για όλες τις μαμάδες. Γι΄αυτό συχνά αναζητούν λύσεις που θα διευκολύνει τον θηλασμό του μωρού τους.

Μαξιλάρι θηλασμού: Βοηθάει το μωρό να θηλάσει καλύτερα;

Το μαξιλάρι θηλασμού είναι μία από τις λύσεις που επιλέγουν οι μαμάδες προκειμένου το μωρό να έχει τη σωστή θέση και οι ίδιες να νοιώθουν λίγο περισσότερο ξεκούραστες. Είναι όμως πραγματικά αποτελεσματικό;

«Μπορεί να βοηθήσει κυρίως στο να μείνει το μωρό στη σωστή θέση την ώρα του θηλασμού. Ως διαδικασία όμως ο θηλασμός είναι μηχανικός», αναφέρει η Colleen Williams, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC στο N.Τζέρσεϊ. «Το μαξιλάρι μπορεί να βοηθήσει στο να κρατηθεί το μωρό «αγκυροβολημένο» πάνω σας.Ακόμα κι αν προτιμάτε να έχετε το μωρό σε όρθια θέση, ένα καλό μαξιλάρι θηλασμού θα βοηθήσει να μη γλιστρήσει. Τα μαξιλάρια αυτά έχουν σχεδιαστεί για τη διευκόλυνση της μητέρας και είναι πολύ καλά», αναφέρει η Colleen Williams.

Ωστόσο, τονίζει ότι αν υπάρχουν άλλα προβλήματα, όπως πληγωμένες θηλές ή αργή ροή γάλακτος από το στήθος, θα πρέπει οι μητέρες να ζητήσουν βοήθεια και όχι απλά να αλλάζουν στάση πιστεύοντας ότι θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν μόνες τους.

Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μαξιλάρια θηλασμού, όχι μόνο σε χρώματα αλλά και σε μεγέθη. Κάντε λοιπόν μια έρευνα αγοράς και επιλέξτε εκείνο που πιστεύετε ότι θα σας εξυπηρετήσει. Και να θυμάστε, αυτό που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε εσάς, για κάποια άλλη μπορεί να είναι μη χρηστικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved