Κανόνες ασφαλείας για παιδιά 1-4 ετών

Γνωρίζατε ότι οι τραυματισμοί αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών εως 4 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες; Οι περισσότεροι από αυτούς τους τραυματισμούς μπορούν να προληφθούν.

Κανόνες ασφαλείας για παιδιά 1-4 ετών

Συχνά, οι τραυματισμοί συμβαίνουν επειδή οι γονείς δεν γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους. Σε αυτή την ηλικία το παιδί σας μπορεί να περπατήσει, να τρέξει, να σκαρφαλώσει, να πηδήξει, και να εξερευνήσει τα πάντα. Εξαιτίας όλων αυτών των νέων πραγμάτων, αυτό το στάδιο είναι αρκετά επικίνδυνο για το παιδί σας και είναι δική σας ευθύνη να το προστατέψετε από τυχόν τραυματισμούς. Το παιδί σας σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί να καταλάβει τον κίνδυνο ή να θυμηθεί το «όχι» σας, ενώ εξερευνά.

Από ποια πράγματα όμως, πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά, στην ηλικία των 1-4 ετών;

384d208592398f4e5714b05af752222f

Δηλητηριάσεις
Τα παιδιά αρχίζουν να εξερευνήσουν τον κόσμο τους βάζοντας τα πάντα στο στόμα, ακόμη και αν δεν έχει καλή γεύση. Το παιδί σας μπορεί να ανοίξει πόρτες και συρτάρια, και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει ή να τοποθετήσετε όλα τα φάρμακα και τα προϊόντα οικιακής χρήσης σε ψηλά ντουλάπια ή να τοποθετήσετε πώματα ασφαλείας, ώστε να μην μπορούν να τα ανοίξουν. Αν το παιδί σας βάλει κάτι από τα παραπάνω στο στόμα του, καλέστε το κέντρο δηλητηριάσεων στο 210 7793777.

Πτώσεις
Για την αποφυγή σοβαρών πτώσεων, κλειδώστε τις πόρτες, χρησιμοποιήστε ειδικά πορτάκια στις σκάλες, ασφαλίστε τα παράθυρα και τοποθετήστε στα κάγκελα του μπαλκονιού ειδικές προστατευτικές μπάρες. Φροντίστε να κάλυψε όλες τις επικίνδυνες γωνίες που έχουν τα έπιπλα και μην αφήνετε ποτέ καρέκλες κοντά στην κουζίνα ή τον πάγκο της κουζίνας. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά τρέχουν και πηδούν. Εσείς θα πρέπει να φροντίσετε για όλα, καθώς ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι επικίνδυνο.

Εάν το παιδί σας έχει μια σοβαρή πτώση καλέστε άμεσα το 166.

Καψίματα
Η κουζίνα είναι ένα επικίνδυνο μέρος για το παιδί σας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας γεύματος. Καυτό νερό, ζεστό λάδι, ζεστά τρόφιμα, μπορεί να χυθούν επάνω στο παιδί σας και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα. Τοποθετήστε όλα τα ζεστά φαγητά, λάδια κλπ σε ασφαλές σημείο και φροντίστε κάθε χειρολαβή από τηγάνια και κατσαρόλες να μην είναι προς την έξω πλευρά της κουζίνας.

Πνιγμός
Σε αυτή την ηλικία το παιδί σας αγαπά να παίζει με το νερό. Ωστόσο ΠΟΤΕ μην αφήνετε το παιδί σας μόνο του μέσα ή κοντά σε μια μπανιέρα, κουβαδάκι νερού, πισίνα ή οποιοδήποτε άλλο περιέχει νερό έστω και για μια στιγμή. Αδειάστε όλα τα δοχεία μετά από κάθε χρήση και κρατήστε την πόρτα του μπάνιου κλειστή. Το παιδί σας μπορεί να πνιγεί σε λιγότερο από 2 ίντσες νερού.

Μην ξεχνάτε την ασφάλεια αυτοκινήτου
Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του παιδιού σας. Πάντα να τοποθετείτε το παιδί στο καρεκλάκι ασφαλείας αφού το έχετε διαβάσει καλά τις οδηγίες χρήσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved