4 λάθη που κάνουν όλες οι νέες μητέρες

Οι περισσότερες νέες μητέρες εκτός από την ευτυχία που βιώνουν αποκτώντας το πρώτο τους παιδί, έχουν απίστευτο άγχος για το αν θα τα καταφέρουν να το μεγαλώσουν σωστά.

4 λάθη που κάνουν όλες οι νέες μητέρες

Όπως αναφέρει η Rachel Ηolmes, δημοσιογράφος, blogger και μητέρα, τα λάθη που συνήθως κάνουν οι γυναίκες στο πρώτο τους παιδί είναι πολύ περισσότερα από τέσσερα. Στην περίπτωσή της, όπως σχολιάζει με χιούμορ, αρκούν μερικά ...εκατοντάδες μηδενικά δίπλα στο τέσσερα και έτσι έχουμε μια ακριβή εικόνα των λαθών της!

Όμως η ίδια έμαθε ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα και κατέληξε ότι οι νέες μητέρες δεν πρέπει να αγχώνονται υπερβολικά και κυρίως να μην κάνουν τα εξής τέσσερα λάθη:

1. Μην διαβάζετε συνεχώς βιβλία για τη μητρότητα
Υπάρχουν πολλές και αντικρουόμενες συχνά απόψεις για το θηλασμό, τον ύπνο και τη διατροφή του μωρού. Πάρτε για παράδειγμα το κλάμα: Υπάρχουν σχολές παιδιάτρων που ισχυρίζονται ότι πρέπει να το αφήνεις να κλαίει και άλλες που λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις το μωρό να εκνευρίζεται περισσότερο. Το ίδιο ισχύει για τον ύπνο και για πολλές άλλες συνήθειες ενός παιδιού.
Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και κάντε αυτό που πιστεύετε εσείς σωστό.

2. Μην σκέφτεστε ότι οι άλλες μητέρες είναι καλύτερες από εσάς
Η σκέψη αυτή δεν βοηθάει σε κάτι. Οι περισσότερες νέες μητέρες έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εσάς. Αν σας κάνει να νοιώσετε καλύτερα, μπορείτε να μιλήσετε με άλλες φίλες σας, ή με ανθρώπους που σέβεστε και εκτιμάτε τη γνώμη τους.

3. Μην αγοράζετε όλο το κατάστημα με τα μωρουδιακά
Όση χαρά και αν έχετε για το νέο μέλος της οικογένειάς σας, μην σπεύσετε να αγοράσετε ό,τι βλέπετε στα καταστήματα βρεφών. Θα διαπιστώσετε ότι θα χρειαστείτε πολύ συγκεκριμένα πράγματα και σίγουρα όχι όλα όσα σας έχουν προτείνει οι φίλοι σας γονείς. Τι εννοούμε; Τα μωρά δεν έχουν τις ίδιες συνήθειες. Μπορεί ένα μωρό να βρει βολικό το πάρκο ή το ριλάξ, ένα άλλο όμως ενδέχεται να μην καθίσει ούτε λεπτό. Γι΄αυτό, αγοράστε τα βασικά που χρειάζεται ένα μωρό και μη διστάσετε να δανειστείτε από φίλους σας ή γνωστούς ορισμένα αντικείμενα που έτσι κι αλλιώς θα τα χρησιμοποιήσει το μωρό σας μόνο μερικούς μήνες.

4. Μην αγχώνεστε για την ακαταστασία στο σπίτι και μην προσδοκάτε ότι θα μπει τάξη το επόμενο διάστημα
Όχι, δεν θα είστε σε θέση να έχετε το σπίτι της στην εντέλεια τρεις μήνες μετά τη γέννηση. Το σαλόνι και η κουζίνα θα γεμίσουν από μωρουδιακά παιχνίδια και συσκευές ενώ το σπίτι θα είναι -σχεδόν- πάντα ακατάστατο. Αποδεχθείτε και απολαύστε τη νέα περίοδο της ζωής σας. Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και ειλικρινά δεν θα καταλάβετε πότε το μωράκι σας θα γίνει μεγάλο παιδάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved