Μαιευτήριο προτρέπει τις μητέρες να κοιμίζουν τα μωρά τους σε χάρτινα κουτιά

Θέλοντας να συμβάλλει με ενεργό τρόπο στη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας ένα μαιευτήριο στη Φιλαδέλφεια ανέλαβε μία σημαντική πρωτοβουλία.

Μαιευτήριο προτρέπει τις μητέρες να κοιμίζουν τα μωρά τους σε χάρτινα κουτιά

Το Temple University Hospital αποφάσισε να χορηγεί σε κάθε γυναίκα που γεννά εκεί ένα χάρτινο κουτί το οποίο περιέχει όλα εκείνα που μια μαμά θα χρειαστεί στο νέο της ξεκίνημα και επιπλέον χρησιμεύει ως κρεβατάκι για τους πρώτους μήνες του βρέφους.

AP 1Temple Univ baby box02 hb 160506 4x3 992

«Δεν ήμασταν σίγουροι για το πώς θα αντιδρούσαν οι γονείς στην πρότασή μας να χρησιμοποιήσουν τα χάρτινα κουτιά. Όμως, ευτυχώς η ανταπόκρισή τους μέχρι σήμερα είναι πολύ θετική», είπε στο ABC News ο Dr. Megan Heere, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στο Lewis Katz της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Temple.

AP Temple Univ baby box hb 160506 4x3 992

Το μαιευτήριο μέσω χορηγιών, μπορεί να δώσει 3.000 κουτιά και μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί 40. Καθώς η Φιλαδέλφεια έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας στις ΗΠΑ, με 10,5 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις, ο Dr. Megan Heere ευελπιστεί ότι με την καθιέρωση του χάρτινου κουτιού θα μειωθούν τα ποσοστά ασφυξίας που παρατηρούνται στα βρέφη κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

AP Temple Univ baby box03 hb 160506 12x5 1600

«Τα κουτιά είναι ένα ασφαλές περιβάλλον ύπνου που αποτρέπει τους γονείς να έχουν τα μωρά μαζί τους στο ίδιο κρεβάτι. Επιπλέον, τα κουτιά έχουν σταθερή βάση η οποία βοηθά στην πρόληψη αιφνίδιου θανάτου του βρέφους», τονίζει η Jennifer Rodriguez, διευθύντρια νοσηλευτικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Temple.

Η ιδέα των χάρτινων κουτιών δεν είναι καινούργια. Για πάνω από 77 χρόνια, το κράτος της Φινλανδίας δίνει στις μέλλουσες μανούλες ένα χάρτινο κουτί. Μέσα σε αυτό οι γυναίκες βρίσκουν ένα σετ από ρούχα, σεντόνια και παιχνίδια ενώ το ίδιο το κουτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κρεβάτι. Μερικοί μάλιστα αναφέρουν πώς ο ύπνος των νεογέννητων μέσα σε αυτό το χάρτινο κουτί έχει βοηθήσει τη Φινλανδία να επιτύχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας στον κόσμο.

Αυτό το κουτί αποτελεί παράδοση από το 1930. Σχεδιάστηκε και παρέχεται δωρεάν σε όλες τις νέες μαμάδες της Φινλανδίας, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, θέλοντας να έχουν όλες μία ίση ευκαιρία στη νέα αρχή της ζωής τους.

Το κουτί σήμερα πια περιέχει φορμάκια, έναν υπνόσακο, ρούχα για εξωτερικές βόλτες, σαμπουάν, σαπουνάκια, πετσετούλες, πάνες, σεντόνια και ένα μικρό στρώμα. Με το στρώμα στον πάτο του κουτιού, το κουτί μεταμορφώνεται στο πρώτο κρεβάτι του μωρού. Πολλά παιδιά, ανεξαρτήτως σε πια κοινωνική τάξη ανήκουν, κοιμούνται για πρώτη φορά και με ασφάλεια, μέσα στους τέσσερις χάρτινους τοίχους αυτού του κουτιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved