Πώς να μειώσετε τη σιελόρροια σε βρέφη και μικρά παιδιά

Πολλά παιδάκια ακόμη και στην ηλικία των 14 μηνών εξακολουθούν να παράγουν πολλά σάλια, γεγονός το οποίο όμως δεν συνδέεται πια με την γέννηση νέων δοντιών.

Πώς να μειώσετε τη σιελόρροια σε βρέφη και μικρά παιδιά

Το αποτέλεσμα είναι να λερώνονται συνέχεια και να χρειάζονται πολλές φορές να φοράνε σαλιάρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αυξημένη σιελόρροια σε αυτή την ηλικία μπορεί να είναι ένδειξη μειωμένου μυικού τόνου στη στοματική κοιλότητα. Αυτό είναι ένα φαινόμενο, το οποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί καθώς ο μυικός τόνος της στοματικής κοιλότητας συνδέεται άμεσα την ομιλία.

Αρχικά καλό είναι να θηλάζει το μωρό μέχρι την ηλικία του ενός έτους και αμέσως μετά το θηλασμό να χρησιμοποιήσει ποτηράκι με στόμιο ή καλαμάκι μπροστά. Έτσι παρακάμπτεται η χρήση του μπιμπερό.

Η χρήση αυτού του είδους ποτηριού βοηθά στην ενδυνάμωση της γλώσσας και τα σάλια προωθούνται προς το πίσω μέρος του στόματος και έτσι το παιδάκι τελικά τα καταπίνει και δεν τα αφήνει να τρέχουν έξω απο το στόμα του.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του Κέντρου Λογοθεραπείας για παιδιά και ενήλικες www.exelixilogou.gr με αυτό τον τρόπο θα δείτε οτι μειώνεται σταδιακά και η σιελόρροια.

Αν το φαινόμενο ακόμη επιμένει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα 2 φορές την ημέρα για να ερεθίσετε την περιοχή της στοματικής κοιλότητας και να αυξήσετε την αισθητικότητά της.

Με αυτό τον τρόπο το παιδί θα νοιώθει περισσότερο την ποσότητα του σάλιου μέσα στο στόμα του και θα προλαβαίνει να το διαχειριστεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved