Πότε μπορώ να κάνω μπάνιο το νεογέννητο μωρό μου;

Όλα του παιδιού δύσκολα... και μέσα σε όλα είναι και το πρώτο μπανάκι.

Πότε μπορώ να κάνω μπάνιο το νεογέννητο μωρό μου;

Δεν φτάνει που οι νέοι γονείς, αγγίζουν και αγκαλιάζουν απαλά το νεογέννητο μωρό τους, δεν φτάνει που ζουν μία νέα πραγματικότητα στο σπίτι τους, δεν φτάνει που είναι ήδη αγχωμένοι για το αν θα φάει ή για το αν το κρατάνε σταθερά για να μην τους πέσει από τα χέρια, αγχώνονται ακόμη περισσότερο και στην ιδέα για το πώς θα το κάνουν μπάνιο μόνοι τους για πρώτη φορά. Μπορεί ως ιδέα να ακούγεται δύσκολη, αλλά στην πράξη είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει μία μαμά ή ένας μπαμπάς, μπάνιο το μωρό τους.

Το μωράκι θα πρέπει να κάνει μπάνιο, τουλάχιστον μία φορά τη μέρα, ενώ κάθε φορά που λερώνεται ή βρέχεται θα πρέπει να το πλένετε τοπικά. Το ολοκληρωμένο του μπανάκι, καλό είναι να γίνει μία εβδομάδα μετά από τη μέρα που θα «πέσει» το τσιμπιδάκι με τον ομφαλό. Τι μπορείτε όμως να κάνετε μέχρι τότε;

Πώς να κάνω μπάνιο στο νεογέννητο μωρό μου; (βίντεο)

Αντί για μπάνιο, μπορείτε να το πλένετε σταδιακά και πάντα με τη βοήθεια του/της συντρόφου σας. Πρώτα πλένουμε το κεφαλάκι με ένα βρεφικό υποαλλεργικό σαμπουάν και έπειτα με ένα βρεγμένο πανάκι το υπόλοιπο κορμάκι του, προσπαθώντας πάντα να μην βρέξετε την περιοχή του αφαλού.

Όσον αφορά την ώρα, καλό θα είναι να το κάνετε μπάνιο πριν το τελευταίο νυχτερινό του γεύμα. Ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπανάκι θα το βοηθήσει να κοιμηθεί πιο ήρεμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved