Αρωματοθεραπεία για μωρά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα την όλη διαδικασία φροντίδας και βρεφικού μασάζ του μωρού σας; Τότε θα πρέπει να ενημερωθείτε για την αρωματοθεραπεία και για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει σε ένα μωρό.

Αρωματοθεραπεία για μωρά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τι είναι η αρωματοθεραπεία;

Αρωματοθεραπεία είναι μια μορφή εναλλακτικής ιατρικής που χρησιμοποιεί φυτικές ύλες, γνωστές ως αιθέρια έλαια, και άλλες αρωματικές ενώσεις με σκοπό την εναλλαγή της διάθεσης, της γνωστικής λειτουργίας και της υγείας του ατόμου. Βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους και αντιμετωπίζει προβλήματα του δέρματος, μικρούς πόνους και διαταραχές του ύπνου!

Αρωματοθεραπεία για βρέφη

Πριν αρχίσετε την αρωματοθεραπεία στα βρέφη, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική μιας και όλα τα έλαια δεν είναι κατάλληλα για βρέφη. Θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε κάποιον αρωματοθεραπευτή ώστε να σας υποδείξει ποια έλαια είναι κατάλληλα για τα μωρά κάτω των 12 μηνών και για τα παιδιά 1-5 ετών.

Μερικά έλαια που είναι κατάλληλα και ασφαλή για τα μωρά είναι: τα έλαια λεβάντας, χαμομηλιού (γερμανικές και Ρωμαϊκές ποικιλίες), γερανιού, άνηθου και αχίλλειας. Για τα μωρά τριών μηνών και άνω, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νερολί, ευκαλύπτο και μανταρίνι. Όταν φτάσουν ηλικία των έξι μηνών, μπορείτε επίσης να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια του γκρέιπφρουτ και της καλέντουλας.

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει ένα μωρό να κοιμηθεί πιο ήσυχα, να το ανακουφίσει από τους κολικούς, να το χαλαρώσει ή απλά να κάνετε πιο ευχάριστο το καθημερινό του μασαζάκι.

Πάντα να προσέχετε να:

  • Μην αφήνετε το μωρό σας να καταναλώνει οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο.
  • Μην χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια κοντά σε ανοιχτή φωτιά.
  • Πριν δοκιμάσετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο στο μωρό σας, βάλτε λίγο σε μια μικρή επιφάνεια του χεριού ή του ποδιού του, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι αλλεργικό.
  • Μην χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε έλαια, καθώς δεν είναι όλα τα αιθέρια έλαια ασφαλή για τα βρέφη.
  • Μην τα αφήνετε ανοιχτά και να κλείνετε πολύ καλά το καπάκι τους.

Αποποίηση Ευθυνών:

Το κείμενο είναι μόνο συμβουλευτικό. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε αρωματοθεραπεία στο μωρό σας θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευμένο αρωματοθεραπευτή ο οποίος θα γνωρίζει πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αρωματοθεραπεία για το μωρό σας.

Πάρτε την έγκριση του παιδιάτρου σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αιθέρια έλαια για αρωματοθεραπεία και συζητήστε μαζί του τον λόγο που θέλετε να προβείτε σε αυτή. (πχ. κολικούς, αϋπνίες, χαλαρωτικό μασάζ, εύκολο ύπνο κλπ.)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved