Τα μωρά βαριούνται εύκολα τα παιχνίδια. Δείτε πώς θα κρατήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον τους!

Τα μωρά είναι μωρά και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να μιλήσουν για να μας πουν τι θέλουν, τι τους αρέσει και με τι παιχνίδι θέλουν να παίξουν, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα παιδάκια που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, λέγοντάς μας ακριβώς τι θέλουν.

Τα μωρά βαριούνται εύκολα τα παιχνίδια. Δείτε πώς θα κρατήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον τους!

Συνήθως τα παιδιά βρίσκουν ενδιαφέροντα απλά πράγματα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, όπως κλειδιά, τάπερ, κουτάλες και κατσαρόλες παρά τα πολύχρωμα παιχνίδια τους.

Τα μωρά και τα παιδιά μικρής ηλικίας, ενώ μπορεί να δείχνουν ότι αφοσιώνονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε ένα παιχνίδι, μπορεί γρήγορα να βαρεθούν και να αδιαφορήσουν για αυτό. Η μνήμη ενός παιδιού, στην ηλικία 0-6 μηνών, δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένη και έτσι, αν κρύψετε για λίγο καιρό το παιχνίδι για το οποίο έχει εκδηλώσει το μικρό σας αδιαφορία και το εμφανίσετε μερικές εβδομάδες αργότερα, θα δείτε ότι θα δείξει και πάλι το ίδιο ενδιαφέρον, όπως την πρώτη φορά.

Επίσης, καλό θα είναι να μην έχετε όλα τα παιχνίδια γύρω του παρά μόνο ένα- δύο τη φορά. Αυτό θα το κάνει να μην τα βαριέται εύκολα. Αυτό είναι και το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς. Έτσι το μωρό σας όχι μόνο δεν θα βαριέται αλλά θα ενθουσιάζεται κάθε μέρα και τα ματάκια του θα λάμπουν από λαχτάρα και απορία για αυτό που αντικρίζει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved