Ταλαιπωρείστε με το νυχτερινό κλάμα του μωρού; Το κάνει για να μη μείνετε έγκυος!

Αποτελεί μια δυσάρεστη εμπειρία για τους γονείς να ακούνε κάθε βράδυ το μωράκι τους που κλαίει.

Ταλαιπωρείστε με το νυχτερινό κλάμα του μωρού; Το κάνει για να μη μείνετε έγκυος!

Σύμφωνα όμως με τον εξελικτικό βιολόγο Ντέιβιντ Χέιγκ, το μωρό δεν κλαίει για να εκνευρίζει απλώς τους γονείς, αλλά επειδή προσπαθεί να αποτρέψει μια νέα εγκυμοσύνη της μαμάς.

Ο βιολόγος υποστηρίζει πως το κλάμα του μωρού είναι ένα καλοστημένο σχέδιο της φύσης και μπορεί να ακούγεται υπερβολική η θεωρία του αλλά εξηγεί πως το μωρό κλαίγοντας μέσα στη νύχτα, καταφέρνει να προκαλεί κούραση στους γονείς με σκοπό να τους αποθαρρύνει να αναπαράγουν.

Παράλληλα όμως, η διαδικασία αυτή, καταστέλλει και την γονιμότητα καθώς ο συχνός θηλασμός, οδηγεί σε ορμονικές αλλαγές που μπορούν να σταματήσουν την ωορρηξία.

Οι παρατηρήσεις που έχει κάνει ο Χέιγκ για να καταλήξει στο συμπέρασμα είναι:
1ον- Τα μωρά αυξάνουν το κλάμα τους στο δεύτερο εξάμηνο, όταν δηλαδή η γυναίκα είναι πιο πιθανό να μείνει έγκυος.
2ον- Τα μωρά που κλαίνε με μεγαλύτερη συχνότητα το βράδυ, έχουν πάρει περισσότερα γονίδια από τον μπαμπά. Αυτά τα μωρά προσπαθούν να αποτρέψουν μια επόμενη εγκυμοσύνη και ο Χέιγκ υποστηρίζει πως αυτό δικαιολογείται εξελικτικά, δηλαδή σημαίνει πως οι άντρες δεν είναι σίγουροι αν το επόμενο παιδί θα είναι δικό τους. Αυτό έχει εξελιχθεί μέσω της φύσης και υποσυνείδητα πια, τα μωρά κλαίνε για αυτόν τον σκοπό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved