Ερευνα: Δυσκολεύονται να δράσουν τα φάρμακα στους ανθρώπους που γεννιούνται λιποβαρείς

Καινούρια προβλήματα έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα που υπάρχουν για τα λιποβαρή μωρά, όπως η απόκτηση διαβήτη ως ενήλικες και η παχυσαρκία.

Ερευνα: Δυσκολεύονται να δράσουν τα φάρμακα στους ανθρώπους που γεννιούνται λιποβαρείς

Οι ερευνητές ανακάλυψαν άλλο ένα πρόβλημα που δημιουργείται για τα μωράκια που γεννιούνται λιποβαρή, μια διαφορά για το πώς αντιδράει το σώμα τους στα φάρμακα.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως τα λιποβαρή μωράκια, μπορεί να έχουν μόνιμο πρόβλημα για το πώς αντιδράει το σώμα τους στα φάρμακα. Μπορεί ο οργανισμός τους να μειώνει την επίδραση των φαρμάκων πάνω τους επηρεάζοντας τους αρνητικά ακόμα και στην ενήλικη ζωή τους σε κάποια σοβαρή φαρμακευτική αγωγή που θα λάβουν.

Η συγκεκριμένη έρευνα, που διεξήχθη από δυο πανεπιστήμια του Ορεγκον, το Πολιτειακό και το Υγείας και Επιστήμης, είναι η πρώτη που διαπιστώνει μόνιμο πρόβλημα στην επίδραση φαρμάκων στα λιποβαρή μωρά.

«Το μικρό βάρος στην γέννα επηρεάζει την ανάπτυξη των οργάνων καθώς το έμβρυο προσπαθεί να τελειώσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και για να γίνει αυτό, αλλάζει την σειρά ανάπτυξης και θυσιάζει κάποιο άλλο όργανο όπως το νεφρό. Αλλά το νεφρό είναι κάτι σαν φίλτρο στο σώμα και σχετίζεται άμεσα με την απορρόφηση των φαρμάκων στο σώμα», λέει η Γκάνες Τσεράλα, εκπρόσωπος των πανεπιστημίων.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος επισημαίνει πως: «Ένα παυσίπονο, για παράδειγμα, μπορεί να μεταβολιστεί από το συκώτι αντί να κατευθυνθεί προς τον εγκέφαλο που πρέπει κανονικά. Μπορεί τα λιποβαρή μωρά να χρειάζονται παραπάνω δόση από το ίδιο φάρμακο για να επιδράσει σωστά».

Η γέννηση μωρού με χαμηλό βάρος σχετίζεται άμεσα με την κακή σε θρεπτικά στοιχεία διατροφή της εγκυμονούσας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved