Πώς παρακολουθώ το μωρό μου διαρκώς ενώ κοιμάται στο… δωμάτιό του

Όλα ξεκίνησαν στις 2 του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν ο μικρός Νικόλας άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια του.

Πώς παρακολουθώ το μωρό μου διαρκώς ενώ κοιμάται στο… δωμάτιό του

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Άγχη, ξενύχτια, τούμπα όλη η ζωή μας. Στην πραγματικότητα όμως όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα, όταν άκουσα για πρώτη φορά την καρδούλα του στο υπερηχογράφημα.

Θυμάμαι πως την επόμενη κιόλας μέρα παρήγγειλα βιβλία για την εγκυμοσύνη, για το πώς μεγαλώνει το μωρό εβδομάδα με τη βδομάδα, τι πρέπει (και τι δεν πρέπει) να ακούει, τι ώρες να κοιμάμαι, πόσο να περπατάω, πώς θα γίνει ο τοκετός και όλα αυτά που κατανάλωνα σε ατελείωτες τυπωμένες σελίδες… Μέχρι που έφτασαν τα έργα και ημέρες που θα ακολουθούσαν τον τοκετό.

Και έτσι, από δύο γίναμε τρεις! Το μωρό ήρθε στο σπίτι και το άγχος χτύπησε κόκκινο. Πότε πρέπει να φάει, να το ξυπνάω για να τρώει, τρώει αρκετά ενώ θηλάζει, θέλει φως ή θέλει σκοτάδι, κρυώνει ή ζεσταίνεται; Όλα αυτά μέσα στο μυαλό μου διαρκώς. Ο πρώτος καιρός, ναι, είναι περίεργος -δεν θα πω δύσκολος, αλλά σίγουρα αγχωτικός. Οι μέρες περνούν ωστόσο γρήγορα και αυτό έχει τα θετικά -και τα αρνητικά- του.

moro-domatio1.jpg

Όταν το μωρό πήγε στο δωμάτιό του

Στο 3μήνο το μωρό σταμάτησε να θηλάζει και κάπως έτσι «μετακόμισε» στο δωμάτιό του. Εκεί, πάνω που το άγχος είχε καταλαγιάσει στην καθημερινότητα, χτύπησε ξανά κόκκινο. «ΑΝΑΠΝΕΕΙ;» θυμάμαι να ρωτάω με αγωνία τον σύζυγό μου. Ζουμάραμε και οι δύο στην οθόνη της συσκευής παρακολούθησης, για να δούμε τον υπνόσακο να κουνιέται ρυθμικά πάνω-κάτω. Οριακά δεν κοιμόμασταν το βράδυ, εναλλάξ, μία ο ένας μία ο άλλος, ώστε να πηγαίνουμε μέχρι το δωμάτιό του για να το τσεκάρουμε. Ήταν και το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου (που είχα διαβάσει στις εκατοντάδες σελίδες βιβλίων) που δεν με άφηνε να ηρεμήσω…

Και τότε ανακάλυψα την «έξυπνη κάλτσα». Ο λόγος για την Έξυπνη Κάλτσα Smart Sock της Owlet. Επιτέλους, μπορούσα να βεβαιωθώ με τα μάτια και τα αυτιά μου ότι το μωρό μου είναι καλά!

moro-domati2.jpg

Η έξυπνη κάλτσα Smart Sock 3ης γενιάς της Owlet μπορούσε να φροντίσει αυτό που είναι πιο σημαντικό για κάθε μαμά: Την υγεία του μωρού της. Και αυτό διότι παρακολουθεί τον καρδιακό παλμό και τα επίπεδα οξυγόνου κάθε δευτερόλεπτο και οι γονείς μπορούν να τα βλέπουν real time στο app από το κινητό τους. Η εγκατάσταση της έξυπνης κάλτσας ήταν ό,τι πιο εύκολο κλήθηκα να κάνω. Την έβαλα στην πρίζα και αυτόματα συνδέθηκε στο Wifi. Κατέβασα την εφαρμογή και έκανα τη σύζευξη με μόλις ένα κλικ. Φόρεσα το καλτσάκι στο μωρό και από εκεί και πέρα άρχισα να παρακολουθώ τον καρδιακό παλμό του Νικόλα, όπως και τα επίπεδα οξυγόνου του ανά πάσα στιγμή.

Happy wife, happy life

Και κυρίως άρχισα να κοιμάμαι καλύτερα και να ξεκουράζομαι, διότι ήξερα πως η Smart Sock θα με ενημερώσει όταν το μωρό με χρειάζεται, καθώς ανιχνεύει ακόμη και τις πιο λεπτές κινήσεις. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας τη Smart Sock και ψάχνοντας περισσότερα στοιχεία, διάβασα ότι το 94% των γονιών έχουν έναν πιο ξεκούραστο ύπνο χάρη στην οθόνη παρακολούθησης. Και εγώ, με το χέρι στην καρδιά, ανήκω στο 94%!

moro-domati3.jpg

Η σημασία της παρακολούθησης κάθε δευτερόλεπτο

Πέρα όμως από το day-to-day το οποίο πραγματικά ξεκουράζει από το άγχος της καθημερινότητας, είδα τη βοήθεια της Smart Sock της Owlet στην πράξη, όταν το μωρό νόσησε από την Covid-19. Μετά το πρώτο σοκ του δικού μου θετικού τεστ, ήρθε το θετικό τεστ του μωρού. Το σοκ διαδέχτηκε ο θυμός για το πώς εκτέθηκα στον ιό και τον κίνδυνο στον οποίο έβαλα το μωρό μου. Ο Νικόλας πέρασε δύο 24ωρα με δέκατα και αρκετή γκρίνια, βήχα και εμένα να έχω μονίμως ανοιχτό το app για να παρακολουθώ τόσο τον καρδιακό παλμό του, όπως και τα επίπεδα οξυγόνου του. Αν και η κατάστασή μας δεν ήταν κρίσιμη σε καμία των περιπτώσεων, όλοι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η συσκευή υπάρχει και βοηθά κυριολεκτικά να σωθούν ζωές.

Πέρα από τη Smart Sock, όποιοι γονείς επιθυμούν να παρακολουθούν το μωρό τους και με εικόνα, υπάρχει το Monitor Duo από την Owlet, που συνδυάζει τις έξυπνες κάλτσες Smart Sock και την Owlet Cam, για να σας δώσει την πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης του μωρού. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε τους καρδιακούς παλμούς και τα επίπεδα οξυγόνου του μωρού σας που κοιμάται, μεταδίδοντας ήχο και βίντεο υψηλής ανάλυσης απευθείας στο κινητό σας.

moro-domatio4.jpg

Ένα «τρίτο μάτι» πάντα δίπλα μου

Είναι αλήθεια πως όταν έρχεται το πρώτο μωρό στο σπίτι, οι περισσότερες (αν όχι όλες) μαμάδες είναι λίγο στα… χαμένα. Και όσο κι αν υπάρχουν οι συμβουλές της μαμάς ή της πεθεράς, πάντα η νέα μαμά είναι εκείνη που έχει τον λόγο (μαζί με τον μπαμπά) για το πώς μεγαλώνει και παρακολουθεί το παιδί. Για το πότε πρέπει να φάει, για το αν κρυώνει ή ζεσταίνεται, όπως και για το αν θα κοιμηθεί ή όχι στο δικό του δωμάτιο. Πλέον έχω μια πλήρη εικόνα σχετικά με την υγεία του μωρού μου, ανοίγοντας απλά το δωρεάν app της Owlet στο κινητό μου. Ένα «τρίτο μάτι» είναι εκεί για εμένα, κρατώντας με -στο βαθμό που μπορεί- ξεκούραστη και προπάντων ήρεμη.

moro-domatio5.jpg

Extra tip: Η Smart Sock διαθέτει σύστημα ταχείας φόρτισης Drop-and-go, ενώ στη συσκευασία θα βρεις τρία πλενόμενα καλτσάκια, για μωρά με βάρος από 2,2-13,6 kg (ανάλογα με το βάρος, αλλάζεις τα καλτσάκια)!

*Τα προϊόντα Owlet θα τα βρείτε στο www.owletcare.gr καθώς και σε επιλεγμένους συνεργάτες σε Ελλάδα και Κύπρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved