Parenting 101: Ο «αγώνας» του αντηλιακού και πώς θα τον κερδίσεις

Η αντηλιακή προστασία μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό αγώνα εξουσίας στην παραλία, ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί. Σήμερα θα μάθεις πώς θα τον κερδίσεις και τα… προϊόντα κλειδί που θα σε βοηθήσουν.

Parenting 101: Ο «αγώνας» του αντηλιακού και πώς θα τον κερδίσεις

Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από τον παιδικό ενθουσιασμό στην παραλία. Κατασκευές στην άμμο, ατελείωτες βουτιές, τρέξιμο, παιχνίδι, παιδικά χαμόγελα, γέλια και αναμνήσεις. Όλος αυτός ο ενθουσιασμός, γεμίζει την καρδιά των γονιών με χαρά, αφού θα δίναμε τα πάντα για να βλέπουμε το παιδί μας τόσο χαρούμενο, αλλά και άγχος. Άγχος για την προστασία από τον ήλιο, το οποίο εξελίσσεται σε έναν αγώνα εξουσίας ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, με τα εξής δύο σενάρια:

frezyderm 11 7 2

Το σενάριο του εκφοβισμού

Οι γονείς, ορμώμενοι από το άγχος να προστατεύσουν το παιδί στον ήλιο, μπορεί να χρησιμοποιήσουν ενοχές, φόβο, απειλές ή και φωνές, προκειμένου να ελέγξουν τον ενθουσιασμό του παιδιού και να καταφέρουν να του φορέσουν αντηλιακό. Τις περισσότερες φορές, όλα τα παραπάνω λειτουργούν και τα παιδιά στέκονται ήσυχα για να φορέσουν το αντηλιακό τους. Ωστόσο μαθαίνουν να εξαρτώνται από μια εξωτερική αρχή για να λαμβάνουν αποφάσεις που έχουν σχέση με τη φροντίδα του εαυτού τους και αυτό δεν βοηθά στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους.

Το σενάριο της υποχώρησης

Ο γονείς, προκειμένου να αποφύγουν τον εκνευρισμό και τα αρνητικά συναισθήματα στο παιδί, υποχωρούν και το εκείνο ουσιαστικά «κερδίζει» αφού περνά το δικό του. Το παιδί αισθάνεται «νικητής» και, ενώ χτίζει την αυτοπεποίθησή του, ταυτίζει το αντηλιακό με… την ήττα! Το να σταθεί λοιπόν στο εξής ήσυχο, και να φορέσει το αντηλιακό του, δεν αποτελεί επιλογή.

frezyderm 11 7 3

Και τα δύο αυτά σενάρια δημιουργούν ένταση μεταξύ γονέα και παιδιού. Ο αγώνας του αντηλιακού δεν έχει πραγματικό νικητή, μόνο χαμένους. Στόχος είναι η προστασία και το παιχνίδι με ασφάλεια στην παραλία χωρίς άγχος και stress για κανέναν. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να βγείτε όλοι νικητές σε αυτόν τον αγώνα; Να προσφέρεις επιλογές στο παιδί και να εμπιστευθείς κάποια προϊόντα κλειδιά, που θα κάνουν τη ζωή σου (και του παιδιού) ευκολότερη στην παραλία.

Η λύση

Στόχος είναι να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση του παιδιού και να το βοηθήσεις να κάνει τις σωστές επιλογές για το ίδιο. Αντί λοιπόν να απαιτείς να καθίσει ήσυχο για να βάλει αντηλιακό ή να υποχωρήσεις στις αρνήσεις του, χρησιμοποίησε τη σοφία και την ηρεμία σου εξηγώντας του ότι, μπορεί να φορέσει μόνο του το αντηλιακό, σαν μεγάλο παιδί, και να το βοηθήσεις μόνο σε σημεία που δεν φτάνει. Έτσι του δίνεις τον έλεγχο ως ένα βαθμό και παράλληλα μεριμνάς για την προστασία του.

frezyderm 11 7 4

Δίνοντας στο μία επιλογή που περιλαμβάνει το ίδιο και τις ικανότητές του, το βοηθάς να αναπτύξει την αυτοπεποίθησή του, να κατανοήσει την έννοια των επιπτώσεων που έχουν οι επιλογές του και κυρίως, εξασφαλίζεις το ασφαλές παιχνίδι του στον ήλιο εκείνη τη στιγμή αλλά και στο μέλλον. Φυσικά, όλα αυτά στη θεωρία είναι απλά και στην πράξη απαιτούν προσπάθεια και υπομονή. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου στην παραλία μερικά προϊόντα κλειδί, που θα σε διευκολύνουν.

Η Frezyderm παραμένει ένας πολύτιμος και αποτελεσματικός «σύμμαχος» των γονιών αλλά και των παιδιών κάτω από τον ήλιο, και φέτος η γκάμα των παιδικών αντηλιακών της, εμπλουτίζεται με ένα ακόμα προϊόν, που κάνει τη ζωή στην παραλία ευκολότερη και την εφαρμογή ακόμα ταχύτερη. Καλωσόρισε το Frezyderm, Kids Sun Care Cream Spray SPF 50+ στην καλοκαιρινή σου πραγματικότητα!

frezyderm 11 7 5

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό, αντηλιακό spray σε μορφή ψεκάσιμης κρέμας για παιδιά, που παρέχει πολύ υψηλή ηλιοπροστασία. Η πρωτοποριακή υφή του, βασίζεται στη Hybrid Technology. Χάρη στην ειδική αντλία στοχευμένου ψεκασμού, η κρέμα μετατρέπεται σε μικροσταγονίδια που κάνουν την εφαρμογή πιο ομοιόμορφη και πιο γρήγορη, χωρίς να κυλά το προϊόν στο δέρμα.

frezyderm 11 7 6.jpg

Η φόρμουλα του Frezyderm, Kids Sun Care Cream Spray SPF 50+ προσφέρει στην παιδική επιδερμίδα τις ενυδατικές και περιποιητικές ιδιότητες μιας κρέμας. Αφήνει ελαφριά, ευχάριστη μη κολλώδη αίσθηση και παράλληλα, προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία για την προφύλαξη και την αποκατάσταση της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας από την επιβλαβή δράση της ηλιακής ακτινοβολίας,

Είναι ένα αντηλιακό που κάνει την εφαρμογή πιο γρήγορη από ποτέ, χωρίς να στερεί χρόνο από το παιχνίδι στην παραλία. Όσο για τα παιδιά που βαριούνται το σκούπισμα μετά τις βουτιές, και για αυτό το σενάριο, η Frezyderm έχει την τέλεια λύση. Το αντηλιακό Kids Sun Care SPF 50+ Wet Skin Spray.

frezyderm 11 7 7

Αυτό το παιδικό αντηλιακό spray πολύ υψηλής προστασίας είναι ειδικά μελετημένο ώστε να ψεκάζεται απευθείας και σε βρεγμένο δέρμα, χωρίς να απαιτεί σκούπισμα πριν την εφαρμογή. Έτσι, δεν χάνεται ούτε λεπτό από τις βουτιές, τα μακροβούτια ή τις αθλητικές δραστηριότητες του παιδιού. Μάλιστα, το σύστημα ψεκασμού που διαθέτει το Kids Sun Care SPF 50+ Wet Skin Spray, είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε συνθήκες ισχυρού ανέμου.

frezyderm 11 7 8

Και τα δύο έχουν ανάλαφρη υφή και σταθερά φίλτρα που εξασφαλίζουν αποτελεσματική προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, και την ηρεμία τον γονιών που μπορούν να αποφύγουν τον αγώνα του αντηλιακού και να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς άγχος.

Αναζήτησέ τα στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο ή e-pharmacy.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved