Διακοπές με τα παιδιά; Τι να βάλεις στη βαλίτσα για ένα ανέμελο καλοκαίρι

Η αλήθεια είναι πως το να μπορούμε να απολαύσουμε το ελληνικό καλοκαίρι σε όλο του το μεγαλείο, είναι κάτι που έχει λείψει στους περισσότερους από εμάς και κυρίως στα παιδιά, που στερήθηκαν την ανεμελιά τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Διακοπές με τα παιδιά; Τι να βάλεις στη βαλίτσα για ένα ανέμελο καλοκαίρι

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που φέτος, προσπαθούμε να οργανώσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και τις παραθαλάσσιες αποδράσεις μας εγκαίρως.

Οι βαλίτσες και οι τσάντες θαλάσσης προετοιμάζονται, λοιπόν, διότι το επόμενο Σαββατοκύριακο ίσως μας βρει σε μία παραλία κάπου στην Εύβοια, την Καλαμάτα, τον Αργοσαρωνικό ή τη Νάξο. Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Πώς θα «εξοπλίσουμε» τη βαλίτσα των διακοπών, ώστε να είμαστε σίγουρες πως δεν θα προκύψει κάποιο απρόοπτο, που θα μας βγάλει εκτός προγράμματος; Διότι, όπως γνωρίζουμε καλά, κάποιες φορές αρκεί ένας ερεθισμός, ένα τσίμπημα, ένα χτύπημα ή ακόμα και ένα μικρό έγκαυμα, για να πάρουν άλλη τροπή οι διακοπές μας.

Ιδού, λοιπόν, όσα αξίζει να βάλεις στη βαλίτσα σου, προτού φύγεις για κάποιον καλοκαιρινό προορισμό με τα παιδιά, για να απολαύσεις ακόμη πιο ανέμελες στιγμές με την οικογένειά σου!

cicapast 2

Βάλε σε πρώτο πλάνο την αντηλιακή προστασία των παιδιών

Ιδιαίτερα σημαντικό στις διακοπές με τα παιδιά είναι το να βρεις ένα αντηλιακό που θα τα προστατεύει, όση ώρα βρίσκονται κάτω από τον ήλιο, όχι μόνο στην παραλία, αλλά και στις οικογενειακές σας περιηγήσεις. Αν αναλογιστείς ότι περίπου το 40 με 50% της συνολικής υπεριώδους ακτινοβολίας που δεχόμαστε έως την ηλικία των 60 ετών, το δεχόμαστε πριν από την ηλικία των 20 ετών, τότε μπορείς να καταλάβεις γιατί είναι σημαντικό να επενδύσεις στην αντηλιακή προστασία των παιδιών*. Και σε ό,τι αφορά στην καλύτερη αντηλιακή φροντίδα για τα παιδιά, μία ματιά στη σειρά Anthelios Dermo-Pediatrics της La Roche-Posay αρκεί για να βρεις ό,τι ψάχνεις.

Βλέπεις, οι συνθέσεις της συγκεκριμένης σειράς σέβονται τη θαλάσσια ζωή και είναι εξειδικευμένες για τις ανάγκες ακόμα και του πιο ευαίσθητου δέρματος των βρεφών και των παιδιών, ενώ παράλληλα είναι σχεδιασμένες με τα απολύτως απαραίτητα συστατικά, που εξασφαλίζουν μέγιστη ασφάλεια και ανοχή. Το Anthelios Dermo-Pediatrics Wet Skin SPF 50+, για παράδειγμα, είναι ένα must αντηλιακό για τα παιδιά, αφού προσφέρει πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέως φάσματος (UVA, UVB) για το ευαίσθητο παιδικό δέρμα, ακόμη και όταν είναι βρεγμένο, αφού είναι και πολύ ανθεκτικό στο νερό και σχεδιασμένο για να απλώνεται ακόμα και σε βρεγμένο δέρμα. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να λύσει και τα δικά σου χέρια, μιας και δεν θα χρειάζεται να στεγνώνεις πρώτα το παιδί μετά τις βουτιές, για να ανανεώνεις το αντηλιακό του -στοιχείο σημαντικό, ειδικότερα αν το μικρό σου δεν σταματά να μπαινοβγαίνει στη θάλασσα, κάθε φορά που επισκέπτεστε μία παραλία!

Ουσιαστικά, το Anthelios Dermo-Pediatrics Wet Skin SPF 50+ απλώνεται σαν μία αδιάβροχη στολή αντηλιακής προστασίας στο παιδικό δέρμα, επιτρέποντας στα μικρά μας να απολαμβάνουν το παιχνίδι κάτω από τον ήλιο, μέσα τη θάλασσα, αλλά και στην άμμο, χωρίς διακοπή. Πέρα από το ότι αντανακλά τις εχθρικές ακτίνες του ήλιου, μάλιστα, διώχνει και τους ενοχλητικούς κόκκους άμμου!

Μία ακόμη εξαιρετική εναλλακτική επιλογή για τη βαλίτσα των οικογενειακών διακοπών, αν εκτός από υψηλή αντηλιακή προστασία θέλεις και ένα προϊόν με μία πιο πλούσια και ενυδατική υφή, είναι το Anthelios Dermo-Pediatrics Hydrating Lotion Eco Conscious SPF 50+. Διότι παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος (UVA, UVB) για το σώμα των παιδιών, προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη, δεν αφήνει λευκά σημάδια, είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, είναι αλλεργικά ελεγμένο και ενδείκνυται για το ευαίσθητο παιδικό δέρμα.

cicaplast 3

Εναλλακτικά, αν προτιμάς τα σπρέι, στη σειρά θα βρεις επίσης το παιδικό αντηλιακό Anthelios Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF 50+ που προσφέρει πολύ υψηλή προστασία από τον ήλιο, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και έχει ανάλαφρη υφή που δεν κολλάει στο δέρμα. Όσο για εσένα που θα πας τις πρώτες σου διακοπές με το μωρό σου, μην παραλείψεις να πάρεις μαζί σου το αντηλιακό για βρέφη άνω των έξι μηνών Anthelios Dermo-Pediatrics Baby Lotion SPF 50+, που παρέχει πολύ υψηλή προστασία, έχει σύνθεση ειδικά σχεδιασμένη για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα, ενώ είναι εμπλουτισμένο με βούτυρο καριτέ φυσικής προέλευσης για ενυδάτωση και καταπράυνση του δέρματος.

cicaplast 4

Ένα αναπλαστικό προϊόν για ερεθισμούς και εγκαύματα

Από τη βαλίτσα και συγκεκριμένα από το φαρμακείο των διακοπών, δεν γίνεται να λείπει μία κρέμα ή ένα σπρέι με καταπραϋντική δράση για επιφανειακούς ερεθισμούς, τσιμπήματα, εγκαύματα και καψίματα, δηλαδή απρόοπτα που μπορούν να συμβούν εύκολα το καλοκαίρι σε μικρούς, αλλά και μεγάλους.

Για εμάς, η all time classic σειρά Cicaplast Β5 της La Roche-Posay είναι must και για τις διακοπές. Διότι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την κρέμα ανάπλασης Cicaplast Baume B5, δηλαδή ένα balm πολλαπλών οφελών, που είναι πραγματικά βάλσαμο για την ανακούφιση και την προστασία του ερεθισμένου δέρματος για ολόκληρη την οικογένεια από μωρά, παιδιά μέχρι και ενήλικες. Θα τη χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση ερεθισμού του δέρματος ή κάποιας ερυθρότητας -και θα μας θυμηθείς!

cicaplast 5

Εναλλακτικά, αν προτιμάς τα σπρέι στις διακοπές, δοκίμασε το νέο Cicaplast B5 Spray που θα σου χαρίσει «on the go» προστασία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σπρέι για την ανάπλαση της επιδερμίδας, που είναι πολύ εύκολο στη χρήση και ενδείκνυται για δερματικούς ερεθισμούς, κνησμό, αίσθηση καψίματος, ενώ καταπραΰνει τις ξηρές και ερεθισμένες περιοχές και είναι ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα, τόσο των παιδιών, όσο και των μεγάλων.

Και σίγουρα έχει σημασία να γνωρίζεις πως έχει αόρατη σύνθεση, δεν κολλάει και απορροφάται αμέσως, ενώ είναι το πρώτο αναπλαστικό σπρέι που σέβεται το μικροβίωμα του δέρματος και δεν το ξηραίνει. Πρόκειται για ένα must των διακοπών, αφού ειδικά τα σπρέι είναι ιδανικά για να τα έχουμε πάντα και παντού μαζί μας, ενώ είναι πολύ εύκολα και ασφαλή στην εφαρμογή, καθώς για να τα εφαρμόσουμε, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας -περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο επιμόλυνσης- ή να τα ξεπλύνουμε, αφότου ψεκάσουμε.

cicaplast 6

Γυαλιά και καπέλα για τις στιγμές κάτω από τον ήλιο

Δεν χρειαζόμαστε μόνο εμείς οι μεγάλοι τα γυαλιά ηλίου μας, αλλά και τα παιδιά, ειδικότερα το καλοκαίρι. Δοκίμασε να βρεις, λοιπόν, πριν τις διακοπές γυαλιά με φακούς που προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Φρόντισε απλώς να εφαρμόζουν καλά στα πρόσωπα των παιδιών, ώστε να νιώθουν άνετα με αυτά και να μην φεύγουν από τα προσωπάκια τους καθώς παίζουν ή τρέχουν. Φυσικά, τουλάχιστον ένα καπέλο για το κάθε παιδί, είναι επίσης απαραίτητο.

cicaplast 7

Τα βασικά και απαραίτητα για τα απρόοπτα της παραλίας

Τι άλλο αξίζει να βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών σου; Ένα μίνι φαρμακείο που θα περιέχει ένα τσιμπιδάκι φρυδιών για να αφαιρείς τα αγκάθια από φυτά ή αχινούς στην παραλία, ιώδιο και αυτοκόλλητους επιδέσμους για κάποιο μικρό πιθανό χτύπημα κατά το παιχνίδι, καθώς και ένα φυτικό εντομοαπωθητικό και κάποια κρέμα για μετά το τσίμπημα από κάποιο έντομο ή μία μέδουσα. Γενικά, είναι καλό να είσαι προετοιμασμένη για κάθε μικρό απρόοπτο, διότι ίσως να μην βρεις ανοιχτό φαρμακείο στην περιοχή όπου θα παραθερίζεις, όταν το χρειαστείς.

Φούτερ για τις δροσερές βραδιές και αθλητικά παπούτσια

Τέλος, εκτός από μαγιό και άνετα και ανάλαφρα καλοκαιρινά ρούχα, είναι σημαντικό να βάλεις στη βαλίτσα κάποιο φούτερ, μία ζακέτα και ένα μακρύ παντελονάκι ή κάποιο κολάν για τα παιδιά, διότι ειδικά τον Ιούνιο τα απογεύματα και τα βράδια μπορεί να είναι λίγο πιο δροσερά. Επίσης, καλό είναι να πάρεις μαζί σου και αθλητικά παπούτσια για εσάς τους μεγάλους και κυρίως για τα παιδιά, για να περιηγείστε περισσότερο άνετα και ξεκούραστα, όπου θέλετε.

cicaplast 8

Όπου και αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις με την οικογένειά σου αυτό το καλοκαίρι, να θυμάσαι πως το «κλειδί» για άνετες και ανέμελες διακοπές βρίσκεται στην έγκαιρη προετοιμασία. Προσπάθησε, λοιπόν, να «εξοπλίσεις» τη βαλίτσα των διακοπών με τα απαραίτητα και δώσε προσοχή στην έκθεση των παιδιών στον ήλιο, φροντίζοντας να είναι περιορισμένη. Το σίγουρο είναι πως αντί να περιμένεις μέχρι τον Αύγουστο για να αποδράσεις από το κλεινόν άστυ, έχεις κάθε λόγο να βρίσκεις από τώρα ευκαιρίες για βουτιές και παιχνίδια κάτω από τον ήλιο, ώστε να απολαύσεις ένα καλοκαίρι γεμάτο στιγμές που θα γίνουν οι πιο όμορφες οικογενειακές σου αναμνήσεις.

*Green, a. c., et al. (2011). Childhood exposure to ultraviolet radiation and harmful skin effects: epidemiological evidence. Progress in biophysics and molecular biology, 107(3), 349-355

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved