Αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα του καλοκαιριού

Το καλοκαιράκι έφτασε και μαζί του ήρθαν και όλοι αυτοί οι ενοχλητικοί και απρόσκλητοι επισκέπτες μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Ο λόγος βέβαια για τα διάφορα έντομα τα όποια περνούν και αφήνουν το σημάδια τους στο όμορφο δερματάκι του παιδιού μας.

Αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα του καλοκαιριού

Πώς θα τα αντιμετωπίζουμε χωρίς να προκαλέσουμε φόβο στα παιδιά; Αρχικά θα πρέπει να ενημερώσουμε τα παιδιά, χωρίς βέβαια να τα πανικοβάλλουμε ότι στη φύση υπάρχουν διάφορων ειδών έντομα τα όποια μπορεί να μας τσιμπήσουν. Και φυσικά θα πρέπει και εμείς να ενημερωθούμε από τον γιατρό μας για την αντιμετώπιση τους. Διαβάστε όμως πως μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα των ανεπιθύμητων τσιμπημάτων.

- Στο φαρμακείο θα βρείτε πολλών ειδών κρέμες οι οποίες είναι εντομοαπωθητικές και ειδικές για τα παιδιά.

- Προτιμούμε να φοράνε λίγο πιο μακριά παντελόνια ή μπλουζάκια με πιο μακρύ μανίκι.

- Αποφεύγουμε τις περιοχές, όπως δάση, βάλτους ή ακόμη και κήπους με πολύ πράσινο και λημνάζοντα νερά αλλά αν χρειαστεί να είμαστε εκεί φροντίζουμε να έχουμε καλύψει το δέρμα του παιδιού.

- Σε περίπτωση που δεν αποφύγετε το τσίμπημα να έχετε πάντοτε μαζί σας ειδική φαρμακευτική λοσιόν για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

- Ένα παρατηρήσετε πως το τσίμπημα αντί να ηρεμεί με τις ειδικές κρέμες φουντώνει επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας ή επισκεφτείτε το κοντινότερο νοσοκομείο γιατί ίσως χρειαστεί ειδική θεραπεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved