Τα μωρά ακούν και μαθαίνουν λέξεις από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους!

Περίπου στις 18 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, το έμβρυο αναπτύσσει την ικανότητα να ακούει ήχους.

Τα μωρά ακούν και μαθαίνουν λέξεις από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους!

Για αυτό και όταν το παιδί γεννηθεί ήδη μπορεί να αναγνωρίσει την φωνή της μητέρας του. Με βάση λοιπόν μια νέα έρευνα οι ειδικοί λένε πως το έμβρυο όχι μόνο ακούει στην μήτρα αλλά έχει και ανάμνηση από λέξεις τις οποίες έχει ακούσει.

Η μελετητής της έρευνας αλλά και συγγραφέας του πανεπιστημίου της Φινλανδίας είπε ότι πιστεύουν ότι αυτό που γίνεται τους δείχνει πως λειτουργεί το μυαλό σε αυτή την ηλικία και πως υιοθετεί τους ήχους που λαμβάνει. Είναι ένα σημάδι ότι πολύ νωρίς μαθαίνουμε την γλώσσα ή να υιοθετούμε κάποιους ήχους που ακούμε. Τελικά ένα νεογέννητο δεν είναι ένας «άσπρος καμβάς» αλλά ήδη έχει μάθει πως η μητέρα του ή άλλα μέλη στην οικογένεια του μιλάνε.

Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι πραγματικά απίστευτα καθώς ο εγκέφαλος ακόμα αναπτύσσεται όσο είναι μέσα στην μήτρα και οι πληροφορίες που επεξεργάζεται είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο. Για αυτό και είναι πραγματικά απίστευτό γιατί μια και ο εγκέφαλος είναι ακόμα στο τόσο αρχικό στάδιο μπορεί να θυμάται το μωρό μετά διάφορους ήχους που άκουγε πριν γεννηθεί.

Μάλιστα στην έρευνα τους είπαν σε 39 γυναίκες να λένε την λέξη τατατα αν και δεν σημαίνει τίποτα στα Φινλανδικά. Όταν γέννησαν είδαν ότι τα μωρά που οι μητέρες τους έλεγαν την λέξη φάνηκαν να την αναγνωρίζουν ενώ οι μητέρες που δεν την έλεγαν τα μωρά δεν έδιναν καμία σημασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved