Όλες οι αλλαγές στα μαθήματα και τις ώρες διδασκαλίας σε γυμνάσιο και λύκειο!

Σε λίγες μέρες το σχολικό κουδούνι χτυπά και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανιά!

Όλες οι αλλαγές στα μαθήματα και τις ώρες διδασκαλίας  σε γυμνάσιο και λύκειο!

Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώσε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, όπου υπάρχουν αλλαγές τόσο σε μαθήματα, όσο και στις ώρες διδασκαλίας τους.

Οι τροποποιήσεις, όπως θα δείτε και στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου αφορούν μόνο την Α' τάξη στο Λύκειο, καθώς για τις δύο επόμενες θα ισχύσουν τα παλιά δεδομένα. Όπως προκύπτει από το νέο πρόγραμμα, τα μαθήματα που ήταν αρχικά εκτός πλάνου, επανήλθαν σε αυτό. Συγκεκριμένα, η μουσική και τα καλλιτεχνικά υπάρχουν και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, ενώ μία ώρα την εβδομάδα θα διδάσκονται και Τεχνολογία οι ίδιοι μαθητές. Παράλληλα, επέστρεψε και η Φυσική στην Α' Γυμνασίου.

Αλλαγές έγιναν και σε ότι αφορά τις ξένες γλώσσες στο Γυμνάσιο. Οι μαθητές θα έχουν μία λιγότερη ώρα διδασκαλίας αγγλικών, καθώς θα έχουν από δύο τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη ξένη γλώσσα (γαλλικά ή γερμανικά). Μία ώρα λιγότερη- δύο συνολικά- θα διδάσκονται ξένη γλώσσα και οι μαθητές του Λυκείου, όπου παραμένει μία εκ των αγγλικών, γαλλικών ή γερμανικών.

Στην Α' Λυκείου οι μαθητές θα περνούν 2 ώρες παραπάνω στο σχολείο κάθε εβδομάδα- συνολικά 35- ενώ τα μαθήματα επιλογής- επιλέγουν ένα- που θα έχουν είναι Εφαρμογές Πληροφορικής, Διαχείριση φυσικών πόρων, και Ελληνικός και Ευρωπαϊκός πολιτισμός.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved