Αλλαγές στην παιδεία: Μαθήματα Αγγλικών από το νηπιαγωγείο

Σημαντικές αλλαγές στα σχολεία φέρνει το νομοσχέδιο του του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Οι αλλαγές αφορούν και τα νηπιαγωγεία, τα οποία υπενθυμίζεται πως ανοίγουν τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, εισάγεται πιλοτικά στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου η ενασχόληση των μαθητών με την αγγλική γλώσσα μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Οι αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ

Η επαναλειτουργία γίνεται έπειτα από ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, τα παιδιά θα επιστρέψουν χωρίς τα παιχνίδια τους από το σπίτι, ενώ οι γονείς δεν θα επιτρέπεται να μπαίνουν μέσα στους παιδικούς σταθμούς αλλά θα πρέπει να παραδίδουν τα παιδιά στην είσοδο.

Οι ειδικοί συστήνουν στους γονείς να θερμομετρούν τα παιδιά πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι, ενώ απαγορεύεται σε παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη Covid-19 να προσέρχονται στο νηπιαγωγείο, τον παιδικό ή τον βρεφονηπιακό σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved