Ελληνικό γιαούρτι σε όλα τα Αμερικανικά σχολεία από Σεπτέμβριο!

Με απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα από το φθινόπωρο όλα τα Αμερικανικά σχολεία θα εισάγουν στο διατροφικό τους πρόγραμμα το ελληνικό γιαούρτι!

Ελληνικό γιαούρτι σε όλα τα Αμερικανικά σχολεία από Σεπτέμβριο!

Το Ελληνικό γιαούρτι που θα δίνεται στους μαθητές, είναι ένα ακόμη βήμα της εκστρατείας που κάνει η κυβέρνηση κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ οι οποίες συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας, το οποίο ανέλαβε να προσθέσει το ελληνικό γιαούρτι στα εστιατόρια των σχολείων τους. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν επίσης η Αριζόνα, το Αϊνταχο και το Τενεσί, και αν είναι επιτυχές, τότε πιθανότατα το ελληνικό γιαούρτι θα παρέχεται στα σχολεία όλης της χώρας.

Τα σχολεία, όπως αναφέρει το ifemerida, είναι αισιόδοξα και πιστεύουν ότι ίσως χρησιμοποιηθεί ως μελλοντικό υποκατάστατο του κρέατος στα μενού. Εάν το πρόγραμμα ευοδωθεί, τότε το ελληνικό γιαούρτι θα προστεθεί στη λίστα με τα προϊόντα που δικαιούνται να αγοράζουν τα σχολεία. Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει ζητήσει να γίνουν προσφορές από εταιρείες και αγρότες για να προμηθεύσουν τα σχολεία μέχρι τις 22 Ιουλίου. Το πρακτορείο γεωργικών υπηρεσιών θα εξετάσει τις προσφορές και θα ανακοινώσει τους νικητές στα τέλη Ιουλίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved