Σήμερα ξεκινά η αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για τους Έλληνες του εξωτερικού – Διαβάστε τις οδηγίες!

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σήμερα ξεκινά η αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για τους Έλληνες του εξωτερικού – Διαβάστε τις οδηγίες!

καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, από 8 μέχρι και 15 Ιουλίου 2013.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν στη διαδρομή: www. minedu.gov.gr/Εξετάσεις/ Έλληνες του Εξωτερικού. Θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, χωρίς κατ' ανάγκη να μετακινηθούν στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό.

Οι υποψήφιοι και των πέντε (5) κατηγοριών πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή:
Α. Εκτυπώνουν απευθείας από την εφαρμογή :
• ένα (1) αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής
• ένα (1) αντίγραφο του μηχανογραφικού δελτίου καθώς και
• την Υπεύθυνη Δήλωση που εμφανίζεται στην «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ»
Β. ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ τα ανωτέρω (3) έγγραφα (το μηχανογραφικό δελτίο σε όλες τις σελίδες).
Γ. Αποστέλλουν τα ανωτέρω έγγραφα μαζί με:
• Ένα (1) φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους και
• Δύο (2) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας

Επισημαίνεται ότι Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 3 ΚΑΙ 5 - (ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΞΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ) εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών, αποστέλλουν και
• Ένα (1) φωτοαντίγραφο βεβαίωσης από την οποία να προκύπτει η αναγωγή της βαθμολογίας του απολυτηρίου γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής στην 20βαθμη κλίμακα σε περίπτωση που η βαθμολογία του απολυτήριου τίτλου δεν εκφράζεται στην 20βαθμη κλίμακα.
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης (15 Ιουλίου) δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις συμμετοχής και μηχανογραφικά δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved