Αυτός είναι ο 17χρονός Έλληνας φιναλίστ σε επιστημονικό διαγωνισμό της Google!

Το όνομα του είναι Χαράλαμπος Ιωάννου και  βρίσκεται ανάμεσα στους 15 διεθνείς φιναλίστ του Google Science Fair 2013.

Αυτός είναι ο 17χρονός Έλληνας φιναλίστ σε επιστημονικό διαγωνισμό της Google!

Ο διαγωνισμός, που γίνεται κάθε χρόνο, φέτος είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο» και ο 17χρόνος μαθητής κατασκεύασε ένα «εξωσκελετικό γάντι», το οποίο ενισχύει και στηρίζει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού. Θα μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων».

Την αφορμή για την κατασκευή, του έδωσε η γιαγιά του. Πώς; «Μια μέρα είδα τη γιαγιά μου να προσπαθεί να πιάσει το χειριστήριο της τηλεόρασης και να γλιστράει από τα δάχτυλά της, αφού πάσχει από μια χρόνια αναπηρία του άνω χεριού. Αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να φτιάξω μια συσκευή, προκειμένου να την βοηθήσω», λέει ο Χαράλαμπος.

Οσο για το αν σκέφτεται τη νίκη; «Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ projects που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη ενώ το χρηματικό έπαθλο και η αναγνώριση, θα δώσουν σίγουρα τεράστια ώθηση στην καριέρα μου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νίκη αυτή θα με βοηθήσει στην προώθηση, την ολοκλήρωση και την μαζική παραγωγή του project μου, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», λέει ο ίδιος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved