Ολλανδία: Έντεκα σχολεία παραδίδουν μαθήματα μέσω… iPad!

Δεν πρόκειται για κάποια διαφημιστική καμπάνια της apple, ούτε βέβαια για κάτι που είναι σε πρόγραμμα και θα παραμείνει μόνο στα σχέδια!

Ολλανδία: Έντεκα σχολεία παραδίδουν μαθήματα μέσω… iPad!

Έντεκα σχολεία «Στίβ Τζομπς», στην Ολλανδία είναι έτοιμα να υποδεχτούν 1000 μαθητές τη νέα σχολική σεζόν που ξεκινά τον Αύγουστό, όπου θα διδάσκονται μέσω iPad! Ο ρόλος των δάσκαλων θα είναι απλά για να δείχνει στο παιδί τη λειτουργία και όχι για να το διδάσκει.

Το κάθε παιδί θα έχει το δικό του iPad και θα επιλέγει μόνο του πότε και τί θέλει να διδαχθεί ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. «Το σχολείο δεν περιορίζεται πλέον σε συγκεκριμένες σχολικές αργίες. Η φροντίδα και το σχολείο συγχωνεύονται και τα κτίρια θα είναι ανοικτά από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα κάθε ημέρα» αναφέρει ο υπεύθυνος οργανισμός στην ιστοσελίδα του.

Οι δάσκαλοι, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Βήματος, θα βοηθούν τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία αλλά δεν θα είναι οι ίδιοι που θα τους μεταφέρουν τη γνώση. Ωστόσο, «η σχέση μεταξύ του παιδιού και του δασκάλου παραμένει η βάση του μαθήματος» εξήγησε στο γερμανικό Spiegel, ο Γκέρτγιαν Κλάινπαστε, διευθυντής ενός εκ των σχολείων στην πόλη Μπρέντα κοντά στο Ρότερνταμ. Το iPad θα ενημερώνει τους γονείς και τους μαθητές για το τί ακριβώς κάνει κάθε παιδί - τί έχει μάθει και ποιά είναι η πρόοδός του.

Κάθε έξι εβδομάδες, οι δάσκαλοι, τα παιδιά και οι γονείς θα αποφασίζουν από κοινού το τί θα περιλαμβάνει η επόμενη διδακτική περίοδος. Εμπνευστής των φιλόδοξων σχολείων είναι ο γνωστός στην Ολλανδία δημοσκόπος Μορίς ντε Χοντ. Έμπνευσή του η γεννημένη το 2009 κόρη του, η οποία ήδη από τριών ετών είχε μάθει να γράφει την αλφάβητο στο iPad.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved