Διαφυλικό εξάχρονο κοριτσάκι δικαιώθηκε από τον νόμο όταν οι καθηγητές του απαγόρευσαν να πηγαίνει σε γυναικεία τουαλέτα!

Νομικά κατά του σχολείου της διαφυλικής κόρης της κινήθηκαν οι γονείς της εξάχρονης Κόι Μάθις από το Κολοράντο των ΗΠΑ.

Διαφυλικό εξάχρονο κοριτσάκι δικαιώθηκε από τον νόμο όταν οι καθηγητές του απαγόρευσαν να πηγαίνει σε γυναικεία τουαλέτα!


Η μικρή σε ηλικία μόλις δυο ετών άρχισε να συμπεριφέρεται σαν κορίτσι παρόλο που είχε γεννηθεί διαφυλικό. Οι γονείς της μετά από πολλές επισκέψεις σε παιδοψυχολόγους αποφάσισαν να της συμπεριφέρονται σαν κορίτσι παρά το γεγονός ότι όταν ήταν μικρότερη την έντυναν με αγορίστικα ρούχα!
Παρ' όλα αυτά στο σχολείο οι καθηγητές της δεν το «δέχτηκαν» στέλνοντας επιστολή στους γονείς της να μην χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες.

Οι γονείς, όπως ήταν φυσικό κινήθηκαν νομικά και δικαιώθηκαν. «Το σχολείο αγνόησε πλήρως την φυλετική ταυτότητα του παιδιού και δημιούργησε ένα περιβάλλον παρενόχλησης λόγω της ιδιαιτερότητας του. Οι γονείς της μικρής και η διεύθυνση του σχολείου θα πρέπει να βρουν μια μεταξύ τους συμβιβαστική λύση έτσι ώστε το παιδί να επιστρέψει στο δημοτικό και να είναι ικανοποιημένες αμφότερες οι πλευρές», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved