Πανελλήνιες 2013: Επεσαν οι βάσεις – Δείτε αναλυτικά του πίνακες με την πορεία των βάσεων!

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε όλα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πανελλήνιες 2013: Επεσαν οι βάσεις – Δείτε αναλυτικά του πίνακες με την πορεία των βάσεων!

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μαθήματα όπως Μαθηματικά, Χημεία και Αρχαία ρίχνουν τις βάσεις! Ως εκ τούτου οι σχολές Ιατρικής και Νομικής καθώς και οι Πολυτεχνικές και οι Οικονομικές θα παρουσιάσουν πτώση.

Αναλυτικά:
- 1ο Επιστημονικό Πεδίο
Οπως σημειώνει η ΟΕΦΕ, άνοδο αναμένεται να καταγράψουν οι βάσεις σε όλα τα ΑΕΙ του συγκεκριμένου πεδίου, ειδικά στις μεσαίες και στις χαμηλόβαθμες. Ωστόσο, στις Νομικές, τις Στρατιωτικές και τις σχολές Ψυχολογίας η αύξηση αναμένεται να είναι μικρή. Οσον αφορά τα ΤΕΙ του συγκεκριμένου πεδίου οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

- 2ο Επιστημονικό Πεδίο
Οι βάσεις στο 2ο πεδίο αναμένεται να σημειώσουν πτώση λόγω των κακών επιδόσεων στα Μαθηματικά, τη Φυσική Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές ενώ μικρότερη στις χαμηλόβαθμες και στα ΤΕΙ.


- 3ο Επιστημονικό Πεδίο
Η εικόνα στο συγκεκριμένο πεδίο, όπως επισημαίνει η ΟΕΦΕ δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα σε σχέση με πέρυσι. Οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή πτώση (συγκεκριμένα η Ομοσπονδία εκτιμά ότι οι βάσεις θα κινηθούν από τα 18.450 στην Ιατρική Θράκης έως και τα 19.150 στην Ιατρική Αθήνας). Στα ίδια επίπεδα με τα περσινά αναμένεται να κινηθούν τα ΤΕΙ.


- 4ο Επιστημονικό Πεδίο
Ισχύει η ίδια εικόνα με το 2ο επιστημονικό πεδίο και για τα ΑΕΙ, αλλά και για τα ΤΕΙ. Πάντως η σημαντική μείωση των εισακτέων στα ΤΕΙ (29,28%) αναμένεται να σπρώξει τις βάσεις εισαγωγείς ανοδικά και αναμένεται να επηρεάσει και πολλά χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα.


- 5o Επιστημονικό Πεδίο
Και σε αυτό το πεδίο οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν πτώση, αφενός λόγω των κακών επιδόσεων σε Μαθηματικά και Φυσική και αφετέρου λόγω της αύξησης του αριθμού των εισακτέων. Ωστόσο, η πτώση αναμένεται να είναι μικρότερη από ό,τι στο 2ο και στο 4ο πεδίο. Μάλιστα, όπως σημειώνει η ΟΕΦΕ λόγω των καλών επιδόσεων στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας δεν αποκλείεται να έχουμε άνοδο των βάσεων στα χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα και στα περιφερειακά τμήματα και μικρή πτώση στα υψηλόβαθμα ΑΕΙ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved