Πανικός στη δημόσια εκπαίδευση - Τα παιδιά θα φοιτούν σε όποιο σχολείο υπάρχει χώρος

Λίγες μόλις ημέρες πριν ολοκληρωθούν οι εγγραφές στα δημόσια δημοτικά σχολεία, το Υπουργείο δεν έχει βρει ακόμα λύση για το πού θα βάλει τους μαθητές!

Πανικός στη δημόσια εκπαίδευση - Τα παιδιά θα φοιτούν σε όποιο σχολείο υπάρχει χώρος

Οι γονείς βρίσκονται σε πλήρη άγνοια για το που τελικά θα βρεθεί το παιδί τους αφού υπάρχει εντολή από το υπουργείο όποια παιδιά … περισσεύουν να στέλνονται σε όμορα σχολεία, τα οποία βεβαίως δεν είναι απαραιτήτως κοντά στις οικογενειακές εστίες των μαθητών.

Στην έλλειψη θέσεων έχουν συμβάλει πολλοί παράγοντες.

Αρχικά καταργήθηκαν ακόμα 121 μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών οι οποίοι εγκαταλείπουν τα ιδιωτικά σχολεία εισρέοντας στη δημόσια εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, οι διευθυντές των δημόσιων σχολείων έχουν εντολή από το Υπουργείο να εξαντλήσουν το όριο των 25 μαθητών σε κάθε υπάρχον τμήμα ενώ ταυτόχρονα τους έχει δοθεί παράλληλη εντολή να μη δημιουργήσουν νέα τμήματα ακόμα κι αν οι μαθητές της τάξης είναι υπεράριθμοι, με αποτέλεσμα τα παιδιά … που περισσεύουν να στέλνονται όπου υπάρχει χώρος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και στη γειτονιά τους.

Όπως σημειώνει το iefimerida παρότι οι εγγραφές λήγουν στις 21 Ιουνίου, δεν έχουν καθοριστεί όροι και προϋποθέσεις για το ποιοι μαθητές θα φοιτήσουν τελικά στα σχολεία που εγγράφηκαν και ποιοι θα διοχετευτούν αλλού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved