Επανέρχεται στα σχολεία η ενισχυτική διδασκαλία!

Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας επανέρχεται στα Γυμνάσια με σκοπό να βοηθήσει τους αδύναμους μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια.

Επανέρχεται στα σχολεία η ενισχυτική διδασκαλία!


Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, από τη νέα σχολική σεζόν οι μαθητές θα έχουν βοήθεια στα εξής μαθήματα: Γλωσσική διδασκαλία (Αρχαία, Νέα), Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά (κύρια Ξένη Γλώσσα), ενώ το πρόγραμμα θα είναι τρίωρο και θα ξεκινά αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.


Όπως αναφέρει το Έθνος, στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παραπάνω μαθήματα.


Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση και να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενική Τεχνική Εκπαίδευση).


Το πρόγραμμα υλοποιείται σε Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ), τα οποία συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων και ορίζονται ανά διεύθυνση με απόφαση του διευθυντή της οικείας περιφερειακής διεύθυνσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved