Σχολείο μαϊμού στην Αττική λειτουργούσε επί έναν χρόνο χωρίς άδεια (έγγραφο)

Χωρίς κανένας να το αντιληφθεί παρά μόνο, τώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς, το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, «Ευρωπαϊκό πρότυπο- Καργιωτάκης- Κόλλιας» λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Σχολείο μαϊμού στην Αττική λειτουργούσε επί έναν χρόνο χωρίς άδεια (έγγραφο)

Οι εγγραφές είχαν γίνει κανονικά, το σχολείο είχε εισπράξει τα δίδακτρα και λίγο πριν το… απολυτήριο αποκαλύφθηκε ότι δεν διέθετε άδεια!

Τα παιδιά του εκπαιδευτηρίου, θα καταφέρουν τελικά να τελειώσουν την τάξη, χάρη στην άμεσα αντίδραση του υπουργείου Παιδείας που τα μετέφερε με συνοπτικές διαδικασίες σε δημόσια σχολεία.

Οπως αναφέρει στο δελτίου τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκό Πρότυπο – Καργιωτάκης - Κόλλιας», «δεν έχει νόμιμο εκπρόσωπο, δεν έχει νόμιμα διορισμένο διευθυντή και ως εκ τούτου η λειτουργία του – άρα και η έκδοση τίτλων - είναι παράνομη».

Η ΟΕΙΛΕ προχώρησε στη σχετική καταγγελία και κατόπιν ενεργειών τόσο του Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δ' Αθήνα Νίκου Τσακωνάκου και με εντολή του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου οι μαθητές μετεγγράφηκαν σε δημόσια σχολεία ώστε «να αποσοβηθούν προβλήματα έκδοσης ενδεικτικών και απολυτήριων τίτλων» (βλέπε σχετικό έγγραφο).

Το αποκορύφωμα είναι πως ο φερόμενος ως «ιδιοκτήτης» του σχολείου, Γεώργιος Καργιωτάκης, που υπογράφει σημαντικά διοικητικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και καταγγελίες σύμβασης εκπαιδευτικών, δεν μπορεί νομικά να εκπροσωπεί το σχολείο, διότι είναι διορισμένος δημόσιος εκπαιδευτικός (μαθηματικός), εναντίον του οποίου μάλιστα διενεργείται ΕΔΕ διότι είχε εγκαταλείψει τη θέση του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved