Κινδυνεύουν να χαθούν 56,1 εκατ. ευρώ για έργα σε βρεφικούς, παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία

Μεγάλος κίνδυνος να χαθούν  56,1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, εξαιτίας σοβαρών καθυστερήσεων σε 37 ενταγμένα έργα.

Κινδυνεύουν να χαθούν 56,1 εκατ. ευρώ για έργα σε βρεφικούς, παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία

Πρόκειται για 19 έργα αναβάθμισης του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού σε 15 νοσοκομεία, προϋπολογισμού 24,1 εκατ. ευρώ, και για 18 έργα κατασκευής βρεφικών και παιδικών σταθμών, προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα έργα για τα νοσοκομεία αφορούν, μεταξύ άλλων, προμήθεια ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, προμήθεια 30 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, μετεγκατάσταση ιατρικών μονάδων και ανακατασκευή νοσοκομειακών εγκαταστάσεων. Οι καθυστερήσεις στην πλειονότητά τους, λέει ο κ. Σγουρός.

Στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς σε 17 δήμους της Αττικής, οι τέσσερις είναι χωρίς σύμβαση και οι 14 με σύμβαση, χωρίς όμως να παρουσιάζουν δαπάνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει αρχίσει ακόμη η κατασκευή τους. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επισημαίνει ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνονται οι δήμοι.

Πρόκειται για έργα στους δήμους Βύρωνα, Χαλανδρίου, Αγ. Δημητρίου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Χαϊδαρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Κηφισιάς, Διονύσου, Φυλής, Αχαρνών, Μαρκοπούλου, Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, Καλυβίων-Θορικού, Σαρωνικού και Σαλαμίνας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σγουρός, τα έργα «λιμνάζουν» εδώ και 2,5 χρόνια. Όσα δεν καταφέρουν να έχουν συμβάσεις έως το τέλος του χρόνου και όσα καθυστερούν υπερβολικά στην υλοποίησή τους θα απενταχθούν. «Όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αντιμετωπίσουμε την υλοποίηση των έργων και την απορρόφηση των πόρων σαν μια σκληρή μάχη, που πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί προς όφελος των πολιτών. Είναι η τελευταία προειδοποίηση», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής.

Τα νοσοκομεία που έχουν καθυστερήσει τα έργα είναι το Μαιευτήριο Έλενα, τα δυο Νοσοκομεία Παίδων (Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού), το Π.Γ.Ν. Σωτηρία, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, το Γ.Ν.Α. Γεννηματάς, ο Ευαγγελισμός, το Γ.Π.Ν. Λαϊκό, το Οφθαλμιατρείο Αθήνας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε., το Λαϊκό, στη Δυτική Αττική το Αττικό, στον Πειραιά το Αντικαρκινικό Μεταξά, το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Αγ. Παντελεήμων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved