Εργονομία και σχολείο: Συμβουλές για να επιλέξετε την πιο άνετη και βολική σχολική τσάντα

Τα σχολεία ξεκινούν και όλες οι μαμάδες αναζητάμε τρόπους για να ενθουσιάσουμε τα παιδάκια μας λίγο πριν καθίσουν στα θρανία.

Εργονομία και σχολείο: Συμβουλές για να επιλέξετε την πιο άνετη και βολική σχολική τσάντα

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα μικρά μας να προσαρμοστούν και να περιμένουν με ανυπομονησία να μπουν στην τάξη είναι να επιλέξουμε μαζί τα πιο όμορφα και χρηστικά σχολικά ήδη. Φυσικά, όπως κάθε χρονιά, η τσάντα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς αποτελεί το βασικό αξεσουάρ κάθε μαθητή ανεξαρτήτως ηλικίας.

Αρχικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι σημαντικό να εμπλέξουμε τα μικρά μας στη διαδικασία. Η γνώμη τους είναι σημαντική, καθώς πρέπει να διαλέξουν την τσάντα που ταιριάζει στο προσωπικό τους στυλ και ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Φυσικά, πρέπει να είναι και πρακτική, άνετη και χρηστική, όπως τη θέλουμε οι μαμάδες. Τα καλά νέα είναι ότι οι επιλογές είναι πολλές και στην αγορά μπορούμε να βρούμε από πολύχρωμες τσάντες πλάτης, με τους αγαπημένους τους ήρωες μέχρι εντυπωσιακά σακίδια τρόλεϋ που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τα πιο απαιτητικά πιτσιρίκια. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε όταν επιλέγουμε;

Αν το μικρό σας θέλει τσάντα πλάτης!

Προσοχή στο βάρος της τσάντας! Φροντίστε να διαλέξετε ένα σακίδιο πλάτης, το οποίο δεν ζυγίζει αρκετά κιλά και δεν επιβαρύνει την πλάτη του παιδιού σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με την ηλικία του. Θυμηθείτε ότι ένα παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο ή το Λύκειο, άρα πρέπει να έχει και διαφορετική τσάντα. Ο σωματότυπος, το επίπεδο ανάπτυξης και οι σχολικές υποχρεώσεις είναι μερικές ακόμη παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το παιδί να μπορεί να την σηκώνει στους ώμους του με μεγάλη ευκολία. Σε αυτό βοηθούν οι ιμάντες με «μαξιλαράκια» που χαρίζουν άνεση, καθώς και ένα ενισχυμένο πίσω μέρος που δεν θα επιβαρύνει την σπονδυλική του στήλη.

sxolikitsanta2

Πολύ βολικές είναι οι τσάντες με θήκες, καθώς επιτρέπουν στα παιδιά να οργανώνονται, να τακτοποιούν και να βρίσκουν αμέσως τα αντικείμενα που χρειάζονται. Σε κάθε περίπτωση, τα βιβλία και τα τετράδια πρέπει να είναι τοποθετημένα στην κεντρική θήκη που ακουμπάει στην πλάτη, ώστε να διευκολύνεται η μεταφορά της. Χρειάζεται να πούμε ότι μαζί τους πρέπει να έχουν μόνο τα βιβλία που χρειάζονται; Τα υπόλοιπα μπορούν να μένουν κάτω από το θρανίο ή στη βιβλιοθήκη τους.

Τέλος, μην ξεχάσετε να εξηγήσετε στο παιδί ότι δεν πρέπει να την κρατάει στον έναν ώμο, για να μην επιβαρύνει το σώμα του. Ενθαρρύνετέ το να τη χρησιμοποιεί σωστά και προσαρμόστε τα λουριά στο κατάλληλο ύψος για να το βοηθήσετε να την σηκώνει πιο εύκολα. Ποιο είναι αυτό; Ακριβώς πάνω από τους γοφούς.

Αν το παιδάκι σας προτιμάει τα σακίδια τρόλεϋ!

Οι τσάντες με ενσωματωμένα ροδάκια αποτελούν μία εξίσου καλή επιλογή. Μεταφέρονται εξαιρετικά εύκολα, χωρίς να επιβαρύνουν τα παιδιά και είναι ιδανικές για τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού καθώς και του Νηπιαγωγείου. Αρκετές φορές τα παιδιά την προτιμούν γιατί είναι πολύ εύκολο να την μετακινήσουν χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

Στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν επίσης αναρίθμητες επιλογές σε πολλά και διαφορετικά σχέδια και χρώματα. Για παράδειγμα, θα συναντήσετε από σχολικές τσάντες με την Peppa το γουρουνάκι, τις αγαπημένες πριγκίπισσες από την ταινία Frozen ή τη Minnie που είναι ιδανικές για κάθε κοριτσάκι νηπιαγωγείου και εύκολες στη μεταφορά. Και για τα ζωηρά αγοράκια; Θα βρείτε πολλές ακόμη σχολικές τσάντες, όπως όπως η Build Speed Cars, η Paxos Emoji ή η Spiderman που είναι ιδιαιτέρως πρακτικές και ξεχωρίζουν για τον μοντέρνο σχεδιασμό τους.

sxolikitsanta3

Πριν επιλέξετε τσάντα επισκεφτείτε το Public.gr ή κάποιο από τα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου μπορείτε να πάρετε μία ιδέα για τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Προσαρμόστε την αναζήτησή σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και ανακαλύψτε τις πιο στυλάτες και λειτουργικές τσάντες για αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved