Συμβουλές για να προετοιμάσετε το μικρό σας για την «πρεμιέρα» του στον Παιδικό σταθμό

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου οι παιδικοί σταθμοί ανοίγουν και τα παιδιά που θα πάνε για πρώτη φορά εκεί, έχουν την τιμητική τους!

Συμβουλές για να προετοιμάσετε το μικρό σας για την «πρεμιέρα» του στον Παιδικό σταθμό

Όσοι και όσες λοιπόν στείλετε τα μικρά σας για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό ίσως έχετε λίγο άγχος και αγωνία. Για αυτό λοιπόν ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές. Θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε όχι μόνο το μικρό σας αλλά και εσάς τους ίδιους για την πρώτη φορά!

1. Αφήστε το σε δικούς σας ανθρώπους λίγο πιο νωρίς

Πριν αφήσετε τα μικρά σας στον παιδικό σταθμό, φροντίστε μερικές μέρες πιο πριν να το αφήνετε στη γιαγιά, τη νονά, τη φίλη σας ή τη θεία. Ο στόχος σας είναι να περάσετε πολύ πιο εύκολα την «αυτοκόλλητη» φάση.

2. Επισκεφθείτε τον παιδικό σταθμό

Πηγαίνετε στον παιδικό σταθμό μαζί με το παιδί σας, γνωρίστε τη δασκάλα, δείξτε του την τάξη και καθιερώστε να περνάτε σχεδόν κάθε μέρα έξω από τον παιδικό σταθμό, δείχνοντάς του το σχολείο που θα είναι σε μερικές ημέρες από τώρα.

Δείτε εδώ όλα τα θέματα Back to School του Mothersblog.gr

3. Ψωνίστε μαζί ό,τι θα χρειαστεί

Τσάντα, παγουρίνο, μαρκαδόρους, ταπερακια... Ο,τιδήποτε κι αν χρειαστεί, αγοράστε το μαζί. Έτσι κάθε καινούρια αρχή θα συνδεθεί με όμορφα συναισθήματα.

4. Αναπτύξτε τις κοινωνικές του δεξιότητες

Μάθετε στο μικρό σας να είναι ευγενικό. Να λέει «ευχαριστώ» και «παρακαλώ», να μοιράζεται τα παιχνίδια του, να περιμένει τη σειρά του.

5. Βάλτε πρόγραμμα ύπνου

Ξεχάστε τα ξενύχτια και το καλοκαιρινό πρόγραμμα. Το παιδί σας θα πρέπει να κοιμάται σχετικά νωρίς (8.00 με 8.30) το βράδυ ώστε να ξυπνάει νωρίς το πρωί και χορτάτο. Έτσι θα αποφύγετε την πρωινή γκρίνια.

6. Μπείτε στη θέση του

Μια μέρα πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο, μιλήστε του για τα δικά σας παιδικά χρόνια. Για τη δική σας πρώτη φορά στο σχολείο, για τα συναισθήματά σας, για το τι σας άρεσε. Αν έχετε φωτογραφίες, ακόμη καλύτερα! Δείξτε του τις φωτογραφίες και βοηθήστε το να καταλάβει ότι το σχολείο είναι μια εμπειρία που περνούν όλοι!

Καλή αρχή!

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved