Πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας για την πρώτη επίσημη φωτογραφία του

Είτε στο σχολείο, είτε για κάποιο άλλο λόγο το παιδί σας πρέπει να τραβήξει την πρώτη του επίσημη φωτογραφία. Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία, κάνουν και συγκρίσεις και ιδίως τα κοριτσάκια σκέφτονται την εμφάνισή τους, μπορείτε να αποφύγετε δράματα για κάποια φωτογραφία που δεν βγήκε καλή.

Πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας για την πρώτη επίσημη φωτογραφία του

1. Αποφύγετε τα καπέλα: Το πιθανότερο είναι να του ζητήσει ο φωτογράφος να το βγάλει το καπέλο και μετά να είναι τα μαλλιά του περίεργα.

2. Δεν χρειάζεται να το αγχώνετε, γι' αυτό είναι καλύτερο, εάν θα τραβήξει τη φωτογραφία εκτός του σχολείου να μην είστε μπροστά εκείνη την ώρα.

3. Μην κάνετε προετοιμασία για την τέλεια πόζα: Το πιθανότερο είναι να μπερδευτεί και στο τέλος αντί να βγει μια απλή πόζα, να βγει κάτι που δεν θα είναι ωραίο.

4. Για τα κορίτσια, οι ώμοι είναι καλύτερο να είναι καλυμμένοι. Αποφύγετε τις λεπτές τιράντες. Μπορεί την ώρα της φωτογραφία να πέσουν και να μην είναι ωραίο το αποτέλεσμα.

5. Απλό ντύσιμο στα αγόρια: Ένα απλό πουκάμισο σε ένα χρώμα που να τονίζει τα χρώματα του παιδιού σας είναι το καλύτερο. Αποφύγετε τις στάμπες στα μπλουζάκια.

6. Μην τους δημιουργείτε πρόβλημα εάν έχουν κάποια ατέλεια στα δόντια. Είτε σιδεράκια φορούν, είτε έχουν κάποιο κενό στα δοντάκια τους δεν χρειάζεται να τα κάνετε να αισθάνονται άσχημα.

7. Ας βγάλουν τα γυαλιά τους: Ειδικά σε ομαδική φωτογραφία, κανείς δεν θα του το πει, καλό είναι λοιπόν να του το πείτε εσείς πριν πάει για τη φωτογράφηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved