Το «τραπέζι της προσφοράς». Μία κίνηση που θα πρέπει να την αντιγράψουν όλα τα σχολεία

Αυτή την κίνηση, σχετικά με το φαγητό των παιδιών, θα πρέπει να την υιοθετήσουν όλα τα σχολεία. Αξίζει!

Το «τραπέζι της προσφοράς». Μία κίνηση που θα πρέπει να την αντιγράψουν όλα τα σχολεία

Οι γονείς συνηθίζουν, να βάζουν μπόλικο κολατσιό, για το σχολείο. Τοστ, αυγό, κέικ, φρούτα, ακόμη και λαχανικά, διάφορα σνακ και χυμοί, στοιβάζονται στην τσάντα του παιδιού και προορίζονται για κάθε διάλειμμα χωριστά. Και δεν είναι λίγες οι φορές, που αρκετά απ’ όσα έχετε βάλει, επιστρέφονται άθικτα ή μισοφαγωμένα.

Σε σχολεία, λοιπόν, της Αερικής σκέφτηκαν αυτό το φαγητό, αντί να πετιέται, να αξιοποιηθεί σωστά, ώστε και τα παιδιά να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να έχουμε φαγητό, αλλά και παιδάκια που έχουν οικονομικά προβλήματα οι οικογένειες τους, να βοηθηθούν. Έτσι, έστησαν σε ένα εμφανές σημείο του σχολείου, ένα τραπεζάκι, που το ονόμασαν το «τραπέζι της προσφοράς».

trapezi prosforas

Σε αυτό, τα παιδιά που δε θέλουν να φάνε κάτι από αυτά που τους έχει βάλει κοντά η μαμά τους, πηγαίνουν και το αφήνουν στο τραπέζι. Και τα παιδιά, που δεν έχουν κοντά αρκετό φαγητό η τους αρέσει κάτι από αυτά που έχουν αφήσει οι συμμαθητές τους, μπορούν να παίρνουν από το «τραπέζι της προσφοράς».

Η ιδέα αυτή βρήκε ενθουσιώδη ανταπόκριση, τόσο από τους γονείς, όσο και από τους μαθητές. Άλλωστε, μέσα από την ιδέα αυτή, το παιδί μαθαίνει από πολύ μικρό την αξία της προσφοράς και της βοήθειας σε άτομα, που έχουν ανάγκη, ενώ μαθαίνουν, επίσης, και την αξία του φαγητού.

Σε περίπτωση, που περισσεύει φαγητό και από το «τραπέζι της προσφοράς», τα σχολεία το προσφέρουν στις τοπικές εκκλησίες. «Αν δεν υπήρχε αυτό το πρόγραμμα, αρκετό φαγητό θα πήγαινε στην κυριολεξία, στον κάδο απορριμμάτων, ενώ εκεί έξω υπάρχει κόσμος, που το έχει ανάγκη» δήλωσε ένας πάστορας, τοπικής εκκλησίας, στο Ορλάντο.

Διαβάστε επίσης

Διατροφή και σχολείο: Τι πρέπει να τρώει καθημερινά το παιδί;

Πώς να βοηθήσετε το παιδάκι σας να τρώει υγιεινά και στο σχολείο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved