Δασκάλα που πάσχει από παιδοφοβία μήνυσε τη σχολική επιτροπή για διάκριση!

Θα περίμενε κανείς οτι μια γυναίκα που πάσχει από μια σπάνια φοβία, την παιδοφοβία, δεν θα διάλεγε ποτέ το επάγγελμα της δασκάλας. Η 61 ετών σήμερα

Maria Waltherr-Willard όμως το έκανε και δεν είχε κανένα πρόβλημα αφού από το 1976 μέχρι πριν από λίγο καιρό δίδασκε Ισπανικά και Γαλλικά σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου  του Mariemont του Cincinnati με τα οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Δασκάλα που πάσχει από παιδοφοβία μήνυσε τη σχολική επιτροπή για διάκριση!

Τα πράγματα άλλαξαν ριζικά όμως για εκείνη όταν της ήρθε μετάθεση για το Δημοτικό σχολείο της περιοχής το 2009 με αποτέλεσμα το άγχος και η φοβία να της ανεβάσουν την πίεση και να την αναγκάσουν να παραιτηθεί και αν βγει στην σύνταξη στα μέσα της σχολικής χρονιάς 2010-2011. Πριν λίγο καιρό η συνταξιοδοτημένη πια δασκάλα κατέθεσε αγωγή κατά της σχολικής επιτροπής που της επέβαλλε την μετάθεση κατηγορώντας τους για διάκριση. Σύμφωνα με την αγωγή της το Αμερικανικό Σύνταγμα την αναγνωρίζει λόγω της σπάνιας φοβίας από την οποία πάσχει ως άτομο με ειδικές ανάγκες και οτι η μετάθεσή της αλλά και η άρνηση της σχολικής επιτροπής να την αναιρέσει ήταν παράνομες. Ο δικηγόρος της άλλης πλευράς μιλώντας στους δημοσιογράφους ισχυρίστηκε πως η δασκάλα μετατέθηκε για στο σχολείο που δίδασκε ξεκίνησε σύστημα online διδασκαλίας και το Δημοτικό είχε ανάγκη από μια δασκάλα Ισπανικών ενώ το το Γυμνάσιο δεν χρειαζόταν πια δασκάλα. Ποιος έχει δίκιο, θα φανεί πια στις δικαστικές αίθουσες, όπως και το ποσό της αποζημίωσης που θα εκδικαστεί υπέρ της δασκάλας σε περίπτωση που εκείνη κερδίσει την δίκη καθώς η ίδια δεν το ορίζει στην αγωγή της και ζητάει απλά αποζημίωση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved