Η μικρή βιβλιοφάγος: Είναι μόλις 4 ετών και έχει διαβάσει 1.000 βιβλία!

Η αγάπη της για τα βιβλία ξεκίνησε από την ...κοιλιά της μαμάς της. Η Daliyah Marie Arana από το Γκέινσβιλ στη Τζόρτζια των ΗΠΑ είναι μόλις τεσσάρων χρονών και έχει διαβάσει περισσότερα από 1.000 βιβλία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι γονείς της.

Η μικρή βιβλιοφάγος: Είναι μόλις 4 ετών και έχει διαβάσει 1.000 βιβλία!

Σε συνέντευξή της στην «The Washington Post» η μητέρα της μικρής, Haleema Arana, είπε ότι όταν ήταν έγκυος στην κόρη της, συνήθιζε να διαβάζει στα μικρότερα παιδιά της. Όταν γεννήθηκε η Daliyah Marie Arana άκουγε τα αδέλφια της να διαβάζουν ιστορίες ρουφώντας κυριολεκτικά κάθε λέξη που άκουγε. Σε ηλικία 18 μηνών η μητέρα της συνειδητοποίησε ότι το μωρό της μπορούσε να αναγνωρίζει τις λέξεις των παιδικών βιβλίων και ήθελε να τις διαβάζει μόνη της. «Όσο περισσότερες λέξεις μάθαινε, τόσο περισσότερο ήθελε να διαβάζει», ανέφερε η μητέρα της.

t 1484286096258 name daliyahreading2

Δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι σε ηλικία τριών ετών, σε μια ηλικία που τα περισσότερα παιδιά αδυνατούν να καταλάβουν το νόημα ενός κειμένου, η Daliyah διάβασε ολομόναχη το πρώτο της βιβλίο. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Το ένα βιβλίο διαδεχόταν το άλλο, και αισίως έφτασε στα τέσσερά της να έχει διαβάσει πάνω από 1.000 βιβλία!

Μάλιστα, εξαιτίας της εντυπωσιακής αυτής επίδοσης, έγινε τιμητικά η πρώτη βιβλιοθηκάριος για μία ημέρα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών - οποία ιδρύθηκε το 1800 και θεωρείται η μεγαλύτερη και πλουσιότερη βιβλιοθήκη παγκοσμίως.

C15WmVdXUAAxN2Z

Η επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου κατέστη εφικτή μετά από πρωτοβουλία της μαμάς Haleema, η οποία έστειλε επιστολή γνωστοποιώντας το πάθος της κόρης της για τα βιβλία. Η μικρή, που σημειωτέον δεν πηγαίνει ακόμα σχολείο, συμμετέχει στο πρόγραμμα προσχολικής ανάγνωσης 1000 βιβλίων. Στόχος της είναι η ανάγνωση άλλων 1500 βιβλίων, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Οσο για το ποιο είναι μέχρι στιγμής το αγαπημένο βιβλίο της 4χρονης, όπως αποκάλυψε της αρέσει το «The Pigeon Finds a Hot Dog», του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Mo Willems.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved