Κολατσιό για το σχολείο: Mini κοτοπιτάκια

Ένα από τα σύνδρομα της Ελληνίδας μαμάς, είναι το «Να τρώει καλά, σπιτικά και υγιεινά το παιδί μου». Αυτό το σύνδρομο το έχουμε και εμείς ως μαμάδες, αυτός είναι και ο λόγος που ψάχνουμε στο διαδίκτυο για νόστιμες και υγιεινές συνταγές για τα βλασταράκια μας.

Αντί να βάλετε μια λιχουδιά στο lunch box του παιδιού σας στο σχολείο, προτιμήστε να βάλετε μια αλμυρή μαμαδίστικη και χορταστική συνταγή. Η συνταγή για τα ανεπανάληπτα κοτοπιτάκια μας είναι μία από αυτές.

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
στήθος κοτόπουλο βραστό
250 γρμ τριμμένη φέτα
1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά περασμένη από το μούλτι
1/2 πράσο (προαιρετικά)
2-3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Μέσα σε ένα μπολ, κόψτε σε κομματάκια το βρασμένο κοτόπουλο, ρίξτε την τριμμένη φέτα, την τριμμένη πιπεριά, το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση (αν θέλετε βάζετε ψιλοκομμένο πράσο) και ανακατεύετε καλά.
Με ένα ποτήρι ή κάποιο στρογγυλό κουπάτ, κόβετε το φύλλο σφολιάτας.


Με ένα κουτάλι, παίρνετε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμισή σας, βάζετε στο κέντρο από το ένα στρογγυλό φύλλο σφολιάτας που έχετε κόψει, και σκεπάζετε με ένα άλλο.
Με ένα πιρούνι, ενώνετε και κλείνετε τη ζύμη ώστε να μην φύγει με το ψήσιμο η γέμισή σας.
Ψήστε στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι η σφολιάτα σας να είναι ροδοψημένη.

Αφήστε τα να κρυώσουν. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν, το ίδιο και εσείς. Την παραπάνω συνταγή μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε και για το πάρτι γενεθλίων των παιδιών σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved