Το μυστικό για να κρατήσετε τις ψείρες μακριά

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και τα παιδιά πλέον έχουν βρεθεί ξανά στις σχολικές αίθουσες με τους φίλους τους. Μαζί με το άγχος όμως της προσαρμογής, του αποχωρισμού και του προγραμματισμού, έρχεται και το μεγαλύτερο άγχος των γονιών.

Το μυστικό για να κρατήσετε τις ψείρες μακριά

Οι ψείρες. Αυτά τα μικρά γκρι-άσπρα έντομα που μετακομίζουν στο τριχωτό της κεφαλής των παιδιών και κάνει τους γονείς να ανησυχούν. Και ποιος γονιός άλλωστε δεν διπλοτσεκάρει το κεφάλι του παιδιού του για τυχόν, ψείρες, κόνιδες ή αβγά για να τα προλάβουν πριν εκκολαφτούν.

head lice1

Τι μπορεί όμως να κάνει ένας γονιός για να έχει το... κεφάλι του παιδιού του ήσυχο; Μα φυσικά να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να κολλήσουν τα παιδιά του ψείρες. Και πώς θα γίνει αυτό; Με μερικά απλά βήματα:

1. Αρχικά, βεβαιωνόμαστε ότι δεν έχουν ήδη κολλήσει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα με κατάλληλο προϊόν.
2. Σίγουρα τα παιδιά θα τρέξουν και θα παίξουν όσο περισσότερο μπορούν, και τελικά θα ιδρώσουν και θα λερωθούν. Εμείς, όμως, δεν παραμελούμε καθόλου το λούσιμο των μαλλιών. Καλό είναι να διατηρούνται πάντα καθαρά, όσο αυτό είναι δυνατό.
3. Kαθημερινά, πριν πάνε στο σχολείο, ψεκάζουμε το κεφαλάκι τους με προληπτική αντιφθειρική λοσιόν. Πολύ αποτελεσματική είναι η σύνθεση της X-lice Cologne από τη Pharmasept, με φυτικά αιθέρια έλαια (Ευκάλυπτος, Κιτρονέλλα κα) που προστατεύουν από τις ψείρες έως και 6 ώρες. Επίσης, περιέχει Εκχύλισμα Χαμομηλιού και Αλλαντοΐνη που καταπραΰνουν από ερεθισμούς, και Πρωτεΐνες Μεταξιού που περιποιούνται και θρέφουν τα μαλλιά, χαρίζοντάς τους λάμψη και όγκο.
4. Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να μην ανταλλάζουν με τους συμμαθητές τους αντικείμενα όπως καπέλα, σκουφάκια, κορδέλες, λαστιχάκια.

Τηρώντας το παραπάνω «τελετουργικό» και εντάσσοντάς το στην καθημερινή πρωινή του ρουτίνα, να είστε βέβαιοι ότι οι ψείρες θα μείνουν μακριά από τα παιδιά σας. Οπότε θα έχουν αυτά το κεφαλάκι τους καθαρό και εσείς το κεφάλι σας ήσυχο...!

FFF

Η X-lice Cologne έχει ευχάριστο άρωμα, δεν λαδώνει τα μαλλιά και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Κατάλληλη για παιδιά από 2 ετών και άνω. Αναζητήστε τη μόνο στα φαρμακεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved